Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: De inschrijving voor de regio+ avond in Bergen op Zoom is OPEN! Meld je nu aan, want vol = vol! Gratis toegang. Ma… https://t.co/n0LgrLSecY
StichtingGTS: @hugodejonge We zijn al aan het werk voor nieuwe kamervargen, we hopen dat u de behandeling van kinderen met Touret… https://t.co/hevTiwgkq5
StichtingGTS: @hugodejonge gefeliciteerd met uw aankomende ministerschap! Wij wensen u veel succes met uw taak, vooral op het gebied van de jeugd ggz.

Terugblik regiocontactavond Noord-Brabant

Door: Jeroen Kloover en Susan Swiggers

Vrijdag vond bij ons thuis in Haaren alweer de eerste regiobijeenkomst van 2017 plaats. Ondanks enkele afmeldingen vanwege ziekte was er een mooie opkomst. We waren in totaal met 12 personen uit zeven verschillende gezinnen. Alle aanwezigen hebben een zoon met Tourette en/of een ticstoornis. Ook hebben enkele volwassenen Tourette of in het verleden tics gehad en is onze zoon van 11 met Tourette een deel van de avond aanwezig.

Het was weer een open avond waarin we deze keer een korte voorstelronde doen. Daarna maakten we een rondje waarbij iedereen aangaf wat er op dit moment speelde in het gezin rondom Tourette. Daarbij kwam een variëteit aan onderwerpen aan bod, zoals de overstap van basisschool naar middelbare school, medicatie, de positieve ervaringen met enkele behandelaars en het functioneren met Tourette op volwassen leeftijd.

Ook werden tips uitgewisseld hoe om te gaan met moeilijke gesprekken met bv. leerkrachten of de gemeente. Duidelijk wordt ook maar weer dat je als ouder van een kind met Tourette alert en strijdvaardig moet zijn met een flinke dosis vasthoudendheid en doorzettingsvermogen. Iedereen is het er over eens dat je als ouder jouw kind met zijn/haar Tourette zo goed kent dat het heel belangrijk is om je eigen gevoel en intuïtie heel serieus te nemen.

Al met al kunnen we opnieuw terugkijken op een hele mooie bijeenkomst waarbij weer veel ervaringen gedeeld zijn en mensen aangaven er graag de volgende keer weer bij te willen zijn!
Het is de intentie om de volgende bijeenkomst te organiseren als een BBQ met partners en kinderen op een zondagmiddag in juni. Nadere details volgen!

Hartelijke groeten!