Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Heb jij een kind met Tourette in je nieuwe klas? Zorg dat je goed op de hoogte bent! Deze boeken kunnen helpen https://t.co/9DzEUS2KG6
StichtingGTS: #Autisme en #Tourette: soms lastig te onderscheiden. De overeenkomsten en verschillen op een rijtje. https://t.co/u9ZMQFTvQa
StichtingGTS: Vanaf vandaag staan onze vrijwilligers Iris Vlaanderen en @Janneke_Kaim in de Mijn Geheim! Te koop in de boekhandel. https://t.co/W9rxybsEY1

TS-Eurotrain: hoe werken de hersenen bij Tourette?

TS-Eurotrain is een Europese samenwerking die bestaat uit verschillende onderzoeken naar het syndroom van Gilles de la Tourette. Het project “Hoe werken de hersenen bij kinderen met Tourette en ADHD?” richt zich op het vinden van verschillen tussen kinderen met Tourette en kinderen met ADHD.

Deelnemen is niet meer mogelijk, er zijn inmiddels voldoende deelnemers gevonden. De eerste resultaten worden in de loop van 2016 verwacht.

Lees de laatste update over dit onderzoek in de nieuwsbrief TIC onderzoeken van Accare:

nieuwsbrief oktober 2016
nieuwsbrief december 2015
nieuwsbrief april 2015

Er wordt gekeken naar verschillen in genen (DNA), functioneren van de hersenen (hersenscan), en in cognitief functioneren (uitvoeren van taakjes). Tourette en ADHD komen vaak samen voor, maar het is nog onduidelijk welke genen en hersenprocessen specifiek bij de ene of de andere aandoening een rol spelen. Meer kennis hierover kan helpen om in de toekomst betere behandelingen te ontwikkelen.    

    

TS-Eurotrain
TS-Eurotrain is een Europese samenwerking van twaalf verschillende onderzoeksprojecten uit zeven Europese landen in samenwerking met universiteiten in Noord-Amerika. Het onderzoek wordt gesubsidieerd door de Europese Unie. Het huidige project wordt bij het Donders Instituut in Nijmegen onder leiding van Prof. Jan Buitelaar uitgevoerd, in samenwerking met Accare en het UMCG in Groningen. Zie de website voor meer informatie:www.TS-eurotrain.eu.  

Meer informatie 
In de flyer leest u meer over dit onderzoek. Voor meer informatie of vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met het onderzoeksteam via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050-3681100.