Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep 17-30 jaar

Facebook Facebook-groep volwassenen met Tourette

Webshop

In onze Touretteshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Wist je dat je voor een in Tourette gespecialiseerde neuroloog terecht kunt in het @ZGT_info in Twente? https://t.co/Hghc3MKBk2
StichtingGTS: RT @Trimbos: Wat wil de politiek met de Jeugd GGZ? #tk2017 #kiesvoorggz https://t.co/NgBcoI6zZN
StichtingGTS: RT @DeKennis: 'Bedwing je #dwang' is een protocollaire behandeling voor kinderen en jongeren met een dwangstoornis https://t.co/gOsVJlzecv

Landelijke Contactdag

 

 

DATUM: zondag 17 april 2016

PROGRAMMA:

Onze landelijke contactdag is ieder jaar weer een mooie gelegenheid om u op de hoogte te stellen van de laatste inzichten in het syndroom van Gilles de la Tourette. U kunt daarnaast antwoorden op uw persoonlijke vragen vinden en heeft ruim de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Uw kinderen beleven een leuke dag waarop ze helemaal zichzelf kunnen zijn.

Benieuwd? Bekijk het YouTube-filmpje voor een impressie van één van onze vorige contactdagen.

DATUM: zondag 17 april 2016

LOCATIE: Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn (voor een routebeschrijving: zie www.drakenburg.nl)

De uitnodigingen voor de Landelijke Contactdag (LCD) worden maandag 7 maart 2016 naar alle donateurs verstuurd. Op deze uitnodigingen tref je het programma voor de LCD aan. Inschrijven voor de Landelijke Contactdag kan vanaf heden via deze link.

Hieronder vind je het uitgebreide programma van onze Landelijke Contactdag:

09:00-09:45: Aankomst op Drakenburg, inschrijven in de Drakenzaal. Ouders met kinderen die mee gaan met Laura en Iris blijven in de Drakenzaal waar koffie en limonade klaar staat, alle anderen gaan naar de Schaapskooi waar ook koffie en thee klaar staat.

09:45: Uitzwaaien van de bus: de kinderen en tieners gaan naar......... Duinrell!!! En nee, er hoeft geen badkleding mee, wel rekening houden met het weer en een leuke speeltuin!

10:00: Start van het programma in de Schaapskooi: welkom door Ed Carper, onze dagvoorzitter.

10:30-11:00: Spreker 1: Danielle Cath: nieuwste ontwikkelingen binnen behandelingen van Tourette.

11:00-11:45: Koffie / thee pauze, muzikaal omlijst door poptroubadour Ed Citroen.

11:45-12:30: Spreker 2: Peter van der Zwan: Peter geeft toelichting op de veranderingen binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

12:30-13:30: Lunch met pianoconcert door Lex.

13:30-16:30: Diverse workshops en gespreksgroepen, mogelijkheid tot speeddates met professionals (zie hieronder)

16:45: De kinderen/tieners komen terug uit Duinrell.

17:00: Einde programma.

Workshops, gespreksgroepen en speeddates

Workshop 1: Helene Selder (www.kizuri.nl)
Ontspanning met een klankschalensessie. Helene heeft in het verleden al vaker workshops bij ons verzorgd en deze waren altijd zeer populair. Ze geeft deze keer 3 sessies.

Workshop 2: Creatief
Voor een persoonlijke touch op je snailmail (echte post) of op je cadeaupapier: stempels maken van kurk of gum. (3 workshops)

Workshop 3: Fotografie
Kevin Kwee zal 2x 1,5 uur uitleg geven hoe je een mooie compositie op de gevoelige plaat vastlegt. U hoeft geen dure camera te hebben, een mobiel is ook prima! Maar, als u een camera hebt, mag u die uiteraard ook meenemen.

Speeddates: 10 minuten per gesprek, maximaal 2 personen per speeddate:

Jolande v.d. Griendt: GZ-psycholoog en gedragstherapeut
Cara Verdellen: klinisch psycholoog en gedragstherapeut
Judith Rath: neuroloog
Jeroen Heijmens Visser: kinder- en jeugdpsychiater
Rudi Bruggemans: (4 personen) : Yulius. Yulius is een organisatie die zich richt op het bieden van zorg met complexe psychiatrische problematiek en leerlingen met psychiatrische problemen (cluster 4 van het speciaal onderwijs).
Danielle Cath: psychiater
|Marloes van de Wiel: HSK
Marjan Maarschalkerweerd: informatievoorziening over cliëntenparticipatie in de WMO en onafankelijke cliëntenondersteuning: waar kan ik terecht voor de zorg?

Gespreksgroepen:

1. De positieve kanten van Tourette: acceptatie is cruciaal. Hoe reageert de sociale omgeving / interactie.

2. Werkomgeving en Tourette: CV (wel of niet vermelden Tourette), sollicitatie-procedure (wat wel / niet vertellen), problemen op de werkvloer (Tourette-gerelateerd), etc. Daan Beukers, oprichter/eigenaar van Authentict (ICT mét autisme), zal hier aanschuiven.

3. Ritme / structuur / dagindeling / verandering: hoe dit in te vullen en mee om te gaan?

4. Gespreksgroep voor “nieuwe” ouders. Bent u voor de 1e keer op de LCD? Heeft uw kind net de diagnose gekregen? Hier kunt u uw vragen stellen.

5. Volwassenen en Tourette.

6. Jongvolwassenen en Tourette.

7. Gespreksgroepen: weg vinden binnen de zorg: geleid door aanwezigen van Yulius.

8. Praktische informatie: Tourette in de praktijk / consequenties van het hebben van Tourette:

• Autorijden / rijlessen CBR
• Verlenging examens
• Mogelijkheden tot ondersteuning binnen het onderwijs.

Kinder- en tienerprogramma:

Ieder jaar hebben wij ook weer een programma voor de kinderen, tieners en hun broers en zussen. Onze begeleiders hebben zelf ook Tourette of zijn er goed bekend mee vanuit hun omgeving.
Dit jaar gaan de kinderen en tieners naar attractiepark Duinrell in Wassenaar. Het zwembad is GEEN onderdeel van de dag, dus zwemkleding hoeft niet mee.

Algemene informatie:

• De kosten voor deze dag bedragen € 7,50 voor donateurs en introducés, inclusief koffie, thee en lunch. Niet-donateurs betalen € 15,00. Bij het bezoeken van de contactdag is het al snel voordelig om donateur te worden. U profiteert dan bovendien van meer voordelen, zoals gratis brochures en ons Tourette Magazine. 

• Routebeschrijving is te vinden op www.drakenburg.nl

• Bij voldoende belangstelling zal er van station Hilversum naar conferentiecentrum Drakenburg en vice versa een taxibusje beschikbaar worden gesteld. Degene die zich hiervoor aanmeldt, wordt tijdig geïnformeerd.