Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Heb jij een kind met Tourette in je nieuwe klas? Zorg dat je goed op de hoogte bent! Deze boeken kunnen helpen https://t.co/9DzEUS2KG6
StichtingGTS: #Autisme en #Tourette: soms lastig te onderscheiden. De overeenkomsten en verschillen op een rijtje. https://t.co/u9ZMQFTvQa
StichtingGTS: Vanaf vandaag staan onze vrijwilligers Iris Vlaanderen en @Janneke_Kaim in de Mijn Geheim! Te koop in de boekhandel. https://t.co/W9rxybsEY1

Regionale bijeenkomsten

Noord-Holland

Rebecca en Ed Carper organiseren in de regio Noord-Holland vier keer per jaar een regionale bijeenkomst op vrijdagavond in Zaandam.  

PLAATS: bij de familie Carper thuis in Zaandam
DATUM: vrijdag 8 september 2017
TIJD: welkom vanaf 19.30 uur, aanvang 19.45 uur – 22.15 uur
DOELGROEP: ouders, partners en mensen die zelf Tourette hebben 
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: Rebecca en Ed Carper via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (let op: nieuw e-mailadres)

Verslag regiocontactavond Noord-Holland

Door: Maarten

Ik vind het altijd leuk als er weer nieuwe mensen zijn. Dan zijn er weer nieuwe verhalen om naar te luisteren. Ook van ouders met kinderen. Hun verhalen zijn voor mij leerzaam, want zelf heb ik geen kinderen.

Wat me opvalt, is hun enorme betrokkenheid bij hun kinderen. En dat ze het voor hun kind zo goed mogelijk willen doen. Ik leer altijd weer iets op een regiocontactavond. Geen enkel verhaal is hetzelfde, maar er is wel een rode draad te bespeuren. Het gaat altijd over prikkels en wat die teweegbrengen bij mensen met het syndroom van Gilles de la Tourette. Bij hen worden die prikkels in de hersenen op een andere manier verwerkt. En bij iedereen met tourette gaat dat net weer iets anders. En daar praat je dan over tijdens een regiocontactavond. Wijzer worden van elkaar. Voor mij als volwassene is het goed om te zien hoe ouders omgaan met de Tourette van hun kind.

En ouders kunnen op hun beurt zien hoe ik als volwassene een manier hebben gevonden om met Tourette om te gaan. En als je als oudste deelnemer van het gezelschap de ouders die aanwezig zijn, dan kunt verzekeren dat je met Gilles de la Tourette gezond en oud kunt worden; dat vind ik een prettige gedachte. Ook voor de ouders die aan het einde van de avond weer naar huis gaan, naar hun kinderen.

Even voorstellen: 

"Wij zijn Rebecca en Ed Carper en organiseren in de regio Noord-Holland vier keer per jaar een regiocontactavond. Meestal in april, juni, augustus en november en altijd op vrijdagavond van 19:45 tot 22:15 uur. We houden de avonden bij ons thuis in Zaandam tenzij er een grote groep wordt verwacht. Doordat de avonden bij ons thuis plaatsvinden is er een persoonlijke en gemoedelijke sfeer. We houden structuur aan zodat iedereen aan bod kan komen. De onderwerpen worden met elkaar bepaald. Deze kunnen mensen de contactavond ervoor, via mail of ter plekke indienen. De onderwerpen zijn heel divers en soms wordt er iemand uitgenodigd om een bepaald onderwerp uit te diepen of er voorlichting over te geven. Zo hebben we bijvoorbeeld iemand gehad die wat meer vertelde over de werking van de hersenen en iemand die voorlichting gaf over Tourette en medicatie. Onze groep bestaat uit ouders, partners en mensen die zelf Tourette hebben. We hebben ervoor gekozen de avonden gezamenlijk door te brengen en indien men hierom vraagt apart. Het aantal is wisselend, maar meestal tussen tien en vijftien personen. 

Huishoudelijke- en privacyregels:

  • Binnen kan er niet worden gerookt (dat kan in de pauze buiten in de tuin).
  • Er zullen geen alcoholische dranken worden genuttigd.
  • Alles wat binnen deze groep wordt besproken is vertrouwelijk.
  • Wij hebben respect voor elkaars mening.
  • Wij laten elkaar uitpraten.
  • Er is maar 1 persoon tegelijk aan het woord. 

Voor informatie over het bijwonen van deze avonden, vragen of opmerkingen kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 075-7850425."