Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Heb jij een kind met Tourette in je nieuwe klas? Zorg dat je goed op de hoogte bent! Deze boeken kunnen helpen https://t.co/9DzEUS2KG6
StichtingGTS: #Autisme en #Tourette: soms lastig te onderscheiden. De overeenkomsten en verschillen op een rijtje. https://t.co/u9ZMQFTvQa
StichtingGTS: Vanaf vandaag staan onze vrijwilligers Iris Vlaanderen en @Janneke_Kaim in de Mijn Geheim! Te koop in de boekhandel. https://t.co/W9rxybsEY1

Regionale bijeenkomsten

Zuid-Holland

Regiocontactpersoon Bart van Ruiten heet u van harte welkom op de regiocontactavond van Zuid-Holland.

DATUM: 13 oktober 2017
PLAATS: Van der Valk Hotel Rotterdam-Blijdorp, Energieweg 2 in Rotterdam
TIJD: 19:30 - 22:30 uur

Auto: Direct bij knooppunt Kleinpolderplein, vlakbij Diergaarde Blijdorp.
Openbaar vervoer: Station Rotterdam Centraal, neem vanaf hier buslijn 33 richting Meijersplein via Airport. Stap uit bij bushalte Blijdorpplein. Vanaf hier is het 5 minuten wandelen
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Terugblik op de afgelopen regiobijeenkomst:

Regiocontactavond Zuid-Holland:

"Als iedereen zijn kinderen weerbaar en vooral liefdevol opvoedt, dan komt het allemaal wel goed!"

Onlangs zijn wij naar de regiocontactavond van Zuid-Holland geweest. Een groep van ongeveer 20 mensen bezocht deze avond en Bart, de regiocontactpersoon van Zuid-Holland, had een mooie ruimte geregeld in een Van der Valk-hotel in Rotterdam.
 
We maakten kennis met ouders van kinderen met Tourette en met mensen die zelf Tourette hebben. De meeste ouders die er waren, hadden kinderen op de basisschool en waren soms nog zoekende in de hele wereld van Tourette met zijn vooroordelen, medicijnen, begeleiding van school, artsen en begeleidingsdiensten. Wat was het waardevol om dan verhalen te horen van en vragen te kunnen stellen aan ervaringsdeskundigen!
 
Wim Buisman, de voormalige voorzitter van Stichting Gilles de la Tourette, was er ook en wist naast eigen ervaringen, ook veel feiten te vertellen over Tourette. Hij liet een mooi boek zien over Tourette, geschreven voor kinderen. Een aanrader!
 
De avond had een prettig verloop waarin iedereen de mogelijkheid kreeg om iets te vertellen of te vragen aan de anderen. De mooie afsluiter kwam van een jongedame met Tourette: "Als iedereen zijn kinderen weerbaar en vooral liefdevol opvoedt, dan komt het allemaal wel goed!"
 

Bart, regiocontactpersoon voor Zuid-Holland, stelt zich aan u voor:

Onze vorige regiocontactpersoon voor Zuid-Holland (Marlène Schillemans) is eind 2013 alweer gestopt met het organiseren van de regiocontactavonden. Na een plezierig gesprek met voorzitter Wim Buisman tijdens de Landelijke Contactdag en later met regiocoördinator Ed Carper heb ik aangegeven dit intitiatief graag voort te willen zetten.
Allereerst iets over mijzelf. ik ben Bart, 34 jaar en (ex-) Touretter. Op 8-jarige leeftijd is de diagnose Gilles de la Tourette bij mij vastgesteld. Voorafgaand aan de diagnose, maar ook nog de jaren daarna, heb ik een, op z’n minst, ‘bewogen’ jeugd gehad. Door het geluk van goede begeleiding van artsen, specialisten en in grote mate mijn ouders ben ik deze intensieve tijd goed doorgekomen. Na mijn 14e jaar zwakte de Tourette af en bleef deze grotendeels onder de oppervlakte aanwezig. Na 15 jaar weinig tot niets met Tourette ‘gedaan te hebben’ groeide bij mij de interesse en vraag naar ‘Hoe zit ik nu eigenlijk in elkaar en waarom reageer ik, zoals ik reageer?’ Tijdens deze zoektocht naar antwoorden werd mij meer en meer duidelijk dat ik nog wel degelijk een Touretter ben. Misschien niet zo zeer zichtbaar voor de buitenwereld en in eerste instantie voor mijzelf, maar wel degelijk als ik kijk naar gedragspatronen, gedachten en overgevoeligheid voor prikkels.
Dit bracht mij er 3 jaar geleden toe weer lid te worden van de Stichting. Met de nodige vooroordelen en drempelvrees ben ik dit jaar, na 24 jaar weer op de Landelijke Contactdag geweest. De professionaliteit, aandacht voor elkaar en hoeveelheid antwoorden die ik hier kreeg op vragen, waarvan ik niet eens wist dat ik deze had, hebben mij er toe bewogen meer te willen doen! Na een prettig gesprek met de voorzitter, vrijwilligers en na het bijwonen van de regiocontactavond Noord-Holland heb ik besloten het stokje van Marlène Schillemans over te willen nemen.

Met vriendelijke groet,
Bart

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.