Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze Touretteshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Zojuist is de mail met ons nieuwe Tourette Magazine verstuurd! Ook een week eerder per mail ontvangen? Geef aan via… https://t.co/HmyB3RK8mM
StichtingGTS: RT @Impulsdigitaal: ADHD-medicatie: laten we extra alert zijn maar niet onnodig angstig https://t.co/xacfCHnp0L via @
StichtingGTS: RT @Dwang_eu: Aan de bel getrokken https://t.co/aY7filrDNy @geledwergjes blogt over #Gilles de la Tourette, #Dwang, #Angst, #ADHD in haar g…

Regionale bijeenkomsten

Noord-Brabant

Susan Swiggers en Jeroen Kloover heten u van harte welkom op de regiobijeenkomsten in de provincie Noord-Brabant.

Deze dag is anders van opzet dan anders. Er wordt namelijk een bbq-regiobijeenkomst georganiseerd. Deze is niet alleen voor de ouders, maar ook voor hun kinderen. LET OP: voor deze dag zal een financiële bijdrage worden gevraagd aan alle deelnemers. Opgeven is noodzakelijk en kan via onderstaand e-mailadres.

DATUM: zondag 18  juni 2017
PLAATS: Groenpleinstraat 10, 5076 EK, Haaren. 
TIJD: van 15.00 uur tot uiterlijk 19.00. 
AANMELDEN: U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terugblik op regiocontactavond Noord-Brabant

Vrijdag vond bij ons thuis in Haaren alweer de eerste regiobijeenkomst van 2017 plaats. Ondanks enkele afmeldingen vanwege ziekte was er een mooie opkomst. We waren in totaal met 12 personen uit zeven verschillende gezinnen. Alle aanwezigen hebben een zoon met Tourette en/of een ticstoornis. Ook hebben enkele volwassenen Tourette of in het verleden tics gehad en is onze zoon van 11 met Tourette een deel van de avond aanwezig.

Het was weer een open avond waarin we deze keer een korte voorstelronde doen. Daarna maakten we een rondje waarbij iedereen aangaf wat er op dit moment speelde in het gezin rondom Tourette. Daarbij kwam een variëteit aan onderwerpen aan bod, zoals de overstap van basisschool naar middelbare school, medicatie, de positieve ervaringen met enkele behandelaars en het functioneren met Tourette op volwassen leeftijd.

Ook werden tips uitgewisseld hoe om te gaan met moeilijke gesprekken met bv. leerkrachten of de gemeente. Duidelijk wordt ook maar weer dat je als ouder van een kind met Tourette alert en strijdvaardig moet zijn met een flinke dosis vasthoudendheid en doorzettingsvermogen. Iedereen is het er over eens dat je als ouder jouw kind met zijn/haar Tourette zo goed kent dat het heel belangrijk is om je eigen gevoel en intuïtie heel serieus te nemen.

Al met al kunnen we opnieuw terugkijken op een hele mooie bijeenkomst waarbij weer veel ervaringen gedeeld zijn en mensen aangaven er graag de volgende keer weer bij te willen zijn!
Het is de intentie om de volgende bijeenkomst te organiseren als een BBQ met partners en kinderen op een zondagmiddag in juni. Nadere details volgen!

Hartelijke groeten!

Even voorstellen: regiocontactpersonen Susan Swiggers en Jeroen Kloover:

"Wij zijn Susan en Jeroen. We zijn getrouwd, beiden 39 jaar, hebben 4 kinderen (van 10, 7, 5 en 3 jaar) en wonen in Haaren (tussen Den Bosch en Tilburg). We zijn met de Stichting Gilles de la Tourette in aanraking gekomen omdat onze oudste zoon Tourette heeft. Onze 2 andere zoontjes hebben ook af en toe lichte tics.

Vorig jaar hebben we voor het eerst een regiocontactavond bezocht bij Henri en Nathalie, al was dat toen jammer genoeg meteen de laatste avond. We hebben dat jaar ook voor het eerst de landelijke contactdag bezocht, samen met onze zoon en hebben dat erg leuk en interessant gevonden.

Het zou natuurlijk erg jammer zijn als de regiocontactavonden in Noord Brabant niet meer zouden plaatsvinden. En ook al reikt onze ervaring met Tourette nog niet zo ver dat we alle ins en outs kennen, we besloten toch om aan te geven dat we deze avonden graag willen gaan organiseren.

De eerstvolgende bijeenkomst is gepland op 20 maart en vindt plaats bij ons thuis in Haaren. Het is dus voor ons ook de eerste keer. Het zou leuk zijn als we er een goed bezochte eerste avond van konden maken, waarbij we veel donateurs uit Noord Brabant leren kennen. We hopen er een nuttige en ook gezellige bijeenkomst van te maken.

Hartelijke groeten,

Susan Swiggers en Jeroen Kloover"

 

Kinderbijeenkomsten
Sinds kort organiseert José van Echtelt in regio Noord-Brabant kinderuitjes. Het eerste uitje vond op 24 januari plaats in Veldhoven Zoo en was een groot succes. In het Tourette Magazine van april 2015 leest u een verslag. Voor meer informatie over het eerstvolgende kinderuitje kunt u contact opnemen met José via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.