Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Heb jij een kind met Tourette in je nieuwe klas? Zorg dat je goed op de hoogte bent! Deze boeken kunnen helpen https://t.co/9DzEUS2KG6
StichtingGTS: #Autisme en #Tourette: soms lastig te onderscheiden. De overeenkomsten en verschillen op een rijtje. https://t.co/u9ZMQFTvQa
StichtingGTS: Vanaf vandaag staan onze vrijwilligers Iris Vlaanderen en @Janneke_Kaim in de Mijn Geheim! Te koop in de boekhandel. https://t.co/W9rxybsEY1

Regionale bijeenkomsten

Limburg

Onze regiocontactpersonen Eddy en Jerica Middeljans heten je van harte welkom op onze bijeenkomsten in Limburg!

DATUM: vrijdag 7 juli 2017
PLAATS: Basisschool 't Kempke, Pastoor Ceijssensstraat 5 in St. Odiliënberg
TIJD: van 20.00 tot 22.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
DOELGROEP: ouders, partners en mensen die zelf Tourette hebben
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: Eddy en Jerica Middeljans, via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veel (h)erkenning bij regiocontactavond Limburg

Onlangs was er weer een regiocontactavond van de Stichting Gilles de la Tourette in Limburg.

Maurice, Mick en ik gingen voor het eerst op weg richting Eddy en Jerica. Voor ons toch nog 55 kilometer rijden, maar we waren echt toe aan lotgenotencontact. We werden hartelijk ontvangen door Eddy en Jerica met koffie en thee. Er waren al mensen druk met elkaar in gesprek, de sfeer was relaxed en prettig. We waren met 12 personen aanwezig, waaronder twee jongeren met Tourette van 15 en 16 jaar.

Toen iedereen aanwezig was, begonnen we met een voorstelrondje. Doordat er steeds vragen werden gesteld, tips gegeven en vooral heel veel ervaringen uitgewisseld, konden we het voorstelrondje niet afmaken. Voordat de volgende zich kon voorstellen, waren we alweer een hele tijd verder. Het was zeer prettig op deze manier.

Vaak hadden wij een "aha-moment". Heel veel erkenning en herkenning bij elkaar. We hebben gelachen en zorgen gedeeld en nieuwe inzichten gekregen. Zo kwamen we erachter dat Tourette vaak erger wordt in de winter. Waarom dat is, is niet duidelijk geworden, maar we kwamen erachter dat Mick niet de enige was die in die periode meer last heeft. Ook de kou speelt een rol, dan worden de tics ook heftiger.

Om half 11 moesten we de avond afsluiten. We waren nog lang niet uitgepraat en klaar met vragen, dus we verheugen ons op de volgende regiocontactavond in Limburg.

Het was een zeer prettige avond voor ons.

En wat ben ik trots op Mick! Die heeft ontzettend goed mee verteld.

Peggy Senster

Even voorstellen: Eddy en Jerica Middeljans (geen foto), regiocontactpersonen Limburg

Het is al weer enige tijd geleden dat er een regiocontactavond in Limburg heeft plaatsgevonden van Stichting Gilles de la Tourette, maar wij kunnen jullie melden dat de eerstvolgende bijeenkomst in oktober een feit is.

Mogen wij ons even voorstellen?
Wij zijn Eddy en Jerica Middeljans, 43 en 44 jaar jong. We zijn getrouwd, hebben twee kinderen van 19 en 15 jaar en wonen in Sint Odiliënberg, vier kilometer van Roermond. We zijn met Stichting Gilles de la Tourette in aanraking gekomen omdat onze jongste zoon sinds twee jaar de diagnose Tourette heeft en na een jarenlange speurtocht heb ik (Eddy) afgelopen jaar ook de diagnose Tourette gekregen.

Lotgenoten
Het was voor ons heel prettig kennis te maken met andere ‘Touretters’; volwassenen, maar ook ouders van, en kinderen die Tourette hebben. De eerste keer was tijdens een gamemiddag, georganiseerd door de Stichting in Utrecht en de tweede keer tijdens de Landelijke Contactdag in Baarn, waar jong en oud ongegeneerd zichzelf kon zijn en aansluiting vond bij lotgenoten. Herkenning, begrip, maar vooral het luisteren naar elkaars ervaringen in een leven met Tourette was erg prettig om mee te maken. Dit is dan ook de bedoeling voor de komende regionale bijeenkomst. Het delen van ervaringen en advies, genomen uit het dagelijks leven. Denk alvast eens na over wat je met elkaar wilt delen of wat je aan elkaar wilt vragen. Alle thema’s zijn bespreekbaar. Hierbij zijn jullie dan ook van harte uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan deze contactavond op vrijdag 21 oktober 2016 van 19.30 uur tot uiterlijk 22.30 uur. Je kunt jezelf opgeven door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Locatie: Basisschool ‘t Kempke, Pastoor Ceijssensstraat 5, Sint Odiliënberg.
Voldoende parkeergelegenheid.