Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Vaak wordt gezegd dat tics afnemen na de pubertijd. Nu is dat zeker niet bij iedereen het geval, maar wist je dat 8… https://t.co/ZOgwogGxeh
StichtingGTS: De afgelopen jaren liepen er drie grote internationale onderzoeken naar de oorsprong van ticstoornissen. Deze werde… https://t.co/7KVQXnQmP9
StichtingGTS: De VPRO is op zoek naar kinderen met verhalen voor een nieuw tv-programma! En ze vragen speciaal naar kinderen met… https://t.co/QqF9fouzUG

Blog: Pak een kans

Door: Janneke Kaim

Een uur reizen in een overvolle trein om vervolgens overprikkeld aan mijn werkdag te beginnen. Een stageplek in het ziekenhuis waar de hectiek overheerst. Aan de slag in een kantoortuin pal naast het luidruchtig bellende telefonistenteam. Ik ken inmiddels het recept om een baan niet vol te houden. Maar sinds een jaar weet ik ook wat langdurig succes is.

Eind 2016 kwam ik namelijk in dienst bij Webmastery. Een social enterprise waarbij mensen, de meesten met een arbeidsbeperking, vanuit huis werken aan social media en webredactie voor opdrachtgevers. Pak een kans, dacht ik. Het leek mij dé manier om aan de slag te gaan en mijn eigen salaris te verdienen, in plaats van afhankelijk te zijn van een Wajong-uitkering.

De sleutel tot succes
En dat is gelukt. Vanuit huis werken bleek de sleutel tot succes. Waar ik vroeger uitgeput raakte door werk, krijg ik in deze baan juist meer energie. Bovendien werd ik in september verrast met een vast dienstverband. Waarom wérkt het voor mij bij Webmastery?

  • Out of the box denken. Dankzij Het Nieuwe Werken is bijna alles mogelijk vanuit huis. Geen reistijd en prikkels van de drukte op een kantoor. Overleg met collega’s en opdrachtgevers doe ik via e-mail, chat of beeldbellen. Extra voordeel: telefoneren hoeft niet meer. En dat scheelt mij met mijn telefoonvrees héél veel stress!
  • Zelf mijn tijd indelen. Eerlijk is eerlijk, ik heb dagen dat het minder goed gaat. Op zulke dagen doe ik iets minder, en op energieke dagen weer meer. Ik verdeel zelf mijn werk en stel prioriteiten. Zolang ik maar zorg dat het werk van de aan mij toegewezen opdrachtgevers in orde komt. Die vrijheid doet mij goed.
  • Rustig opbouwen. Zoals wel meer mensen met Tourette kan ik (te) hard van stapel lopen als ik enthousiast ben. Gelukkig had mijn werkgever dat snel door. Ze stelde voor om mijn uren rustig op te bouwen. Toch waren we beiden verrast met hoeveel gemak dat ging. Voorheen ging het uitbreiden van werk bij mij wel een tijdje goed, maar kreeg ik toch een keer een terugval. Bij Webmastery is dat niet meer aan de orde. Ik heb ritme in mijn dagen en kijk op maandagochtend ernaar uit om weer te beginnen aan de werkweek. Dit gevoel heb ik nooit eerder gehad.
  • Een goede begeleiding. Het is fijn om een vast persoon binnen het bedrijf te hebben waarmee ik even kan sparren als ik ook maar enige twijfel heb of ik iets goed doe. Want juist die onzekerheid heeft mij voorheen in banen en stages vaak genekt. Door regelmatig bevestiging te krijgen dat ik mijn werk goed aanpak, krijg ik steeds meer zelfvertrouwen. En word ik steeds zelfstandiger in mijn werk.

Iedereen zal in zijn werk andere dingen nodig hebben om het tot een succes te maken. Probeer deze te ontdekken en test uit wat goed werkt voor jou. Het is fijn als je dit op een open en eerlijke manier kunt bespreken met je werkgever. Wat heb jij nodig en welke manier van werken is prettig voor jou?  Ik ben vaak onderuit gegaan, maar zit nu echt op mijn plek. Iets wat ik daarom des te meer kan waarderen. Ik gun dit andere mensen met een arbeidsbeperking óók!