Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: Anika had een hartslag van jewelste toen ze enkele maanden geleden een tattooshop binnenstapte. Toch zette ze door.… https://t.co/jb1gHcuzBI
StichtingGTS: Ook voor de regio noord begint vandaag de zomervakantie! Fijne vakantie allemaal ☀️🌈 https://t.co/ZOkyalrsDo

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Grote opkomst bij regiocontactavond Noord-Brabant

Op vrijdag 1 april vond bij ons thuis in Haaren weer een regiobijeenkomst plaats. Er was een flinke opkomst deze avond. In totaal waren er 16 aanwezigen uit 9 verschillende gezinnen. De meesten aanwezigen hebben een zoon met Tourette op de basisschool of in de tienerleeftijd, enkele aanwezige volwassenen hebben zelf Tourette of in het verleden tics gehad en er waren drie tieners met Tourette aanwezig. Sommigen aanwezigen bezoeken al langere tijd de regiobijeenkomsten, maar ook ‘nieuwe’ mensen wisten ons te vinden, en woonden voor het eerst een bijeenkomst bij. Het was een open avond waarin we eerst een uitgebreide voorstelronde deden. Tijdens de voorstelronde kwam aan de orde wat de rol van Tourette in ieders gezin en leven is en wat de situatie op dit moment is.

Gaat het goed, zijn er problemen, is men zoekende naar de juiste hulp of ondersteuning? Er zijn natuurlijk geen twee mensen hetzelfde, en dat geldt minstens zo sterk voor Touretters. De verschillen in de mate waarin Tourette het dagelijks leven beperkt van de kinderen en volwassenen is heel sterk uiteenlopend. Van niet of nauwelijks beperkend tot allesoverheersend aanwezig. Na de voorstelronde bespraken we wat er leeft onder de aanwezigen. Onderwerpen die ter tafel kwamen waren onder andere de problemen met de gemeente om een goede continuïteit van de zorg te krijgen, het omgaan met reacties van je omgeving wanneer je zelf of je kind heftige tics hebt/heeft en de ervaringen met verschillende soorten behandelingen.

Het is mooi om ervaringen te horen van volwassenen met Tourette, ouders van kinderen met Tourette op zowel basisschool als middelbare school en natuurlijk ook de ervaringen van de aanwezige tieners. Al met al kunnen we terugkijken op een hele bijzondere avond waarbij weer veel ervaringen gedeeld zijn en mensen aangaven er graag de volgende keer (vrijdag 7 oktober 2016) weer bij te willen zijn!

Vriendelijke groet,
Jeroen Kloover en Susan Swiggers