Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: ***SAVE THE DATE*** We hebben het eindelijk rond! Op zaterdag 10 februari van 13.00u-16.00u organiseren wij weer ee… https://t.co/S7X0IPiQt5
StichtingGTS: Tourette is niet aantoonbaar met bijv. een hersenscan. Vaak moeten voor een diagnose andere aandoeningen uitgesloten worden.

Bloggersteam

Het bloggers-team stelt zich voor!

Chris
Ik ben Chris van Rooij, 28 jaar en heb sinds mijn 4e levensjaar Tourette. Vier jaar geleden kreeg ik pas officieel de diagnose. Voor die tijd heb ik jarenlang aangemodderd, maar nu is het fijn om duidelijkheid te hebben en inmiddels heb ik het aardig geaccepteerd.

Jo-Anne
Jo-Anne (1988) studeert filosofie in deeltijd en doet dat met veel plezier en voldoening. Daarnaast zingt zij in een popkoor. Ze houdt van muziek, wandelen en hardlopen. Op haar zeventiende kreeg zij de diagnose Tourette. Kort geleden is er ook autisme (Asperger) bij haar vastgesteld. Schrijven vindt ze leuk, ze kan er haar gevoel in kwijt. Ze is hard op weg om te leren leven met haar beperkingen en zal jullie deelgenoot maken van haar soms ingewikkelde strijd, maar ook zeker van haar overwinningen en manieren om met Tourette en wat daarbij hoort om te gaan.

Janneke
Ik ben Janneke Kaim, 31 jaar. Op mijn twintigste hoorde ik dat ik Tourette heb, maar ik heb al tics en andere klachten sinds mijn achtste. Sinds mijn diagnose voelt het voor mij als een missie om meer begrip te vragen voor Tourette, omdat er nog zoveel misverstanden over bestaan! Ik schrijf daarom over mijn leven, dat door de aandoening bestaat uit ups & downs. Bij de stichting ben ik vrijwilliger, ik werk o.a. als redacteur. Ik heb dit bloggers-team opgezet omdat ik het belangrijk vind om ervaringsverhalen te delen en te laten zien wat leven met Tourette bij verschillende mensen inhoudt.

Marion
Ik ben een 42-jarige Brabantse levensgenieter. Ik hou van lezen, schrijven, reizen naar zonnige oorden, fotograferen, scrapbooking, dansen, zingen, bos- en strandwandelingen, lekker eten en drinken en gezellige terrasjes. Ik heb een zwak voor katten en een hekel aan muggen. Op mijn 26e ben ik gediagnostiseerd met Tourette en het heeft toen nog dertien jaar geduurd voordat ik dit enigszins kon accepteren. Maar zoals het een laatbloeier betaamt, ben ik de schade nu aan het inhalen door te schrijven over wat leven met Tourette voor mij inhoudt, in de hoop anderen te inspireren.

Eddy
"Je zult jezelf maar opnieuw leren kennen door de diagnose van je zoon van 13 jaar. Door het verdiepen in zijn problematiek en begeleiding daarvan, vallen jouw puzzelstukjes op zijn plek. (H)erkenning en begrip, eindelijk, maar dan pas op je 42e levensjaar, je eigen diagnose. Nu pas alles gaan verwerken en een plek geven, oud leed komt boven, maar ook nieuwe uitdagingen en mogelijkheden komen vrij. Een nieuwe fase in mijn leven waar veel over valt te vertellen.” – Eddy Middeljans

Minoes
De Tourette heeft in ons leven nooit een duidelijk podium gekregen. In mijn jeugd bestond het niet en mocht het er dus niet zijn. Nu heb ik er mijn weg mee gevonden en is het wederom zelden een punt van aandacht. Mijn dochter van 7 vindt haar Tourette van weinig belang omdat ze er tot nu vrolijk mee door het leven fietst. Tourette maakt wie ze is en daar kan ze wanneer ernaar gevraagd wordt met lichte trots over vertellen. Door mijn toezegging om te gaan bloggen voor de stichting komt onze Tourette ineens in de schijnwerpers te staan en moet en mag ik voor het eerst gaan nadenken over wat het voor ons betekent en waar we in het dagelijkse leven mee te maken hebben. Ik zou gevleid zijn als lezers zich, naast het getob ook herkennen in de sympathieke kanten van het leven met Tourette.