Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: Wist je dat er héél veel verschillende tics bestaan? Zo'n beetje iedere beweging en ieder geluid kan wel een tic wo… https://t.co/FfivfWowme
StichtingGTS: GEZOCHT: Touretters van 16 jaar of ouder met tics aan de armen. Help jij mee om het gemakkelijker te maken om Toure… https://t.co/fznItRmL62

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

"Wij zijn niet de enigen"

Vrijdagavond hebben mijn vriendin en ik de regiocontactavond van Stichting Gilles de la Tourette bijgewoond. Voor mij de eerste keer om aan zo’n avond deel te nemen en ik wist ook niet precies wat ik ervan moest verwachten.

Dagelijks lopen wij met 2 kinderen in ons (samengestelde) gezin tegen diverse moeilijkheden aan. Vaak hebben we het gevoel de enige te zijn en staan af en toe met onze rug tegen de muur. Herkenning bij andere ouders en/of soortgelijke problemen vinden wij niet in onze directe omgeving.

Maar goed, op naar de contactavond in Rotterdam. De bijeenkomst vindt plaats in het Van der Valk Hotel in Rotterdam Blijdorp. Na de hartelijke ontvangst van Bart van Ruiten en een koffiemoment begint de avond. We beginnen met een voorstelronde. De groep bestaat uit een mix van ouders van kinderen met het syndroom van Gilles de la Tourette en een aantal volwassenen die het zelf hebben. Tijdens de voorstelronde krijg ik een heel bijzonder gevoel van herkenning . . .“wij zijn niet de enigen!”

Wat fijn om ervaringen te kunnen delen en zo je inzicht te kunnen vergroten in wat er dagelijks thuis afspeelt. Niet dat er direct oplossingen zijn voor een probleem, maar ik krijg wel een idee waarom een Touretter op een bepaalde manier handelt of zich gedraagt. Het geeft heel veel begrip. Door dit begrip krijg ik een beetje vat op de situatie en het geeft mij enorm veel rust.

Eigenlijk bestond de hele avond uit het delen van persoonlijke verhalen en ervaringen in een hele open en eerlijke sfeer en dat was heel fijn. Ik vond het een bijzonder waardevolle avond. Volgende keer ben ik er zeker weer bij.

Bart, dank je wel voor het delen van je persoonlijke ervaringen en het verzorgen van deze bijeenkomst. Tot de volgende keer.