Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: Wist je dat er héél veel verschillende tics bestaan? Zo'n beetje iedere beweging en ieder geluid kan wel een tic wo… https://t.co/FfivfWowme
StichtingGTS: GEZOCHT: Touretters van 16 jaar of ouder met tics aan de armen. Help jij mee om het gemakkelijker te maken om Toure… https://t.co/fznItRmL62

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

TOPGGz keurmerk verlengd voor expertisecentrum Dwang Angst en Tics

Op 15 december 2016 heeft het bestuur van TOPGGz bekend gemaakt dat het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics (DAT) van de Bascule het TOPGGz keurmerk mag prolongeren.

Het expertisecentrum voor jongeren met dwang, angst en tics was in 2012 een van de eerste kinder- en jeugdpsychiatrische centra die het TOPGGz keurmerk mocht voeren. Vier jaar later heeft het bestuur van TOPGGz na een grondige hervisitatie besloten dat het expertisecentrum DAT wederom voor vier jaar het certificaat TOPGGz verdient.

Het TOPGGz keurmerk wordt alleen toegekend aan afdelingen of centra die zeer gespecialiseerde zorg bieden, wetenschappelijk onderzoek en innovatieve behandelingen uitvoeren en hun kennis hierover delen. De feestelijke uitreiking van het nieuwe keurmerk vond plaats op 8 maart 2017 tijdens het congres ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van TOPGGz.

Kinderen en jongeren met een zeer complexe, zeldzame of moeilijk te behandelen dwangstoornis, angststoornis, of tics, kunnen bij het expertisecentrum DAT terecht voor diagnostiek en behandeling. Vanwege het specialistische karakter is het expertisecentrum DAT er voor kinderen en jongeren uit heel Nederland die onvoldoende goed gereageerd hebben op reguliere zorg.