Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: ***SAVE THE DATE*** We hebben het eindelijk rond! Op zaterdag 10 februari van 13.00u-16.00u organiseren wij weer ee… https://t.co/S7X0IPiQt5
StichtingGTS: Tourette is niet aantoonbaar met bijv. een hersenscan. Vaak moeten voor een diagnose andere aandoeningen uitgesloten worden.

7 juni: Europese Tourettedag

Op 7 juni is het weer European Tourette Syndrome Awareness Day en wij zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen. We richten ons dit jaar op verschillende acties en kunnen jullie hulp natuurlijk weer goed gebruiken! Hier lees je wat we gaan doen en wat jij kunt doen om te helpen.

Kunstproject #nietwatjijziet
Tourette heeft het leven van Julia (17 jaar) vaak moeilijk gemaakt, maar ze haalde ook veel uit haar Tourette. Op eigen initiatief heeft zij een kunstproject opgezet, dat met onze ondersteuning op 7 juni wordt gelanceerd. Op www.nietwatjijziet.nl geeft zij met rauwe en persoonlijke foto’s en gedichten weer wat de invloed van Tourette is op haar leven. Op Facebook, Twitter en Instagram (@nietwatjijziet #nietwatjijziet) is het project te volgen.

Tourettepas
Op veler verzoek lanceren wij op 7 juni de ‘Tourettepas’, welke hopelijk voor meer erkenning en begrip gaat zorgen. Lees hier alles over de Tourettepas en hoe je hem vanaf 7 juni kunt bestellen.

YouTube en Facebook advertenties
Onze zustervereniging in Noorwegen heeft vorig jaar met succes animatiefilmpjes gemaakt over Tourette. Zij hebben hier veel tijd en geld in gestoken en wij zijn ze dan ook erg dankbaar dat wij deze filmpjes mogen gebruiken voor onze campagne op 7 juni! Ze zijn inmiddels vertaald en zijn van 3 tot en met 11 juni te zien op YouTube en Facebook, in de vorm van een grote hoeveelheid advertenties. De filmpjes delen mag natuurlijk ook altijd!

#TSelfie
Zoals elk jaar vragen wij, en alle Tourette-patiëntenorganisaties in Europa, weer aandacht voor Tourette door middel van de ‘TSelfie’: een selfie met een knipoog. De knipoog is één van de meest voorkomende tics en daardoor is de TSelfie sinds 2014 het ‘handelsmerk’ van de Europese Tourettedag geworden.

Wij roepen daarom iedereen op om op 7 juni hun profielfoto’s te veranderen in een TSelfie en daarmee aandacht te vragen voor Tourette! Doe mee en verander jouw profielfoto voor één dag (of één week!) in een TSelfie. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een selfie te nemen, met een knipoog en hier je profielfoto van te maken.