Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Tip: houd ook tijdens de kersttijd op school zoveel mogelijk vast aan de bestaande structuur, om o.a. kinderen met… https://t.co/IiHVfosSAD
StichtingGTS: Bij dwangrituelen is het het beste ze niet te verbieden, maar er ook niet in mee te gaan, omdat ze de neiging hebbe… https://t.co/mrj5BnLUFu
StichtingGTS: *GAMEDAG* Schrijf in je agenda: op 20 januari organiseren wij weer een gamedag voor tieners met Tourette in de leef… https://t.co/sRYzAaei9D

Kinderuitje Noord- en Zuid-Holland brengt kinderen met Tourette dichter bij elkaar

Door: Richard Bosman

Het kinderuitje van Noord- en Zuid-Holland bracht vandaag tien kinderen met Tourette weer dichter bij elkaar.

In de Rivierenbuurt in Amsterdam hadden Frouke Bouwmeester en Monique Brouwer namens Stichting Gilles de la Tourette een kinderuitje georganiseerd voor kinderen uit de provincies Noord- en Zuid-Holland.
Nadat iedereen gearriveerd was, konden we hierna de gymzaal binnen lopen. Daar werd de kinderen, onder toeziend oog van de ouders, uitleg gegeven over het spel apenkooien, dat eerst gespeeld werd. Hierna gingen de kinderen al snel de matten en toestellen op. Tussendoor werden de nodige rustpauzes ingelast, want al dat hardlopen en klimmen zorgde ervoor dat de kinderen moe werden. Maar dat deerde niemand, want het spelen met mede-Touretters was veel te leuk.

Na anderhalf uur werd de gymzaal heringericht en konden de ouders en de kinderen genieten van een broodje, salades, limonade en koffie en thee, waarbij gezegd kan worden dat de salade die door de organisatie zelf was gemaakt, heerlijk smaakte.

Na de pauze werd eerst een groepsfoto gemaakt. Hierna konden de kinderen de gymzaal weer in om er bubbelbal te spelen. De kinderen werden nu in een grote doorzichtige bal gehesen, zodat ze tegen elkaar konden opbotsen. Ondertussen hadden de ouders onderling ook gezellig contact en werden de nodige verhalen over hun kinderen uitgewisseld.
Nieuwsgierig naar de foto's? Bekijk ze hieronder!