Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Tip: houd ook tijdens de kersttijd op school zoveel mogelijk vast aan de bestaande structuur, om o.a. kinderen met… https://t.co/IiHVfosSAD
StichtingGTS: Bij dwangrituelen is het het beste ze niet te verbieden, maar er ook niet in mee te gaan, omdat ze de neiging hebbe… https://t.co/mrj5BnLUFu
StichtingGTS: *GAMEDAG* Schrijf in je agenda: op 20 januari organiseren wij weer een gamedag voor tieners met Tourette in de leef… https://t.co/sRYzAaei9D

Regio Plus Avond in Arnhem: 'Een waardevolle bijeenkomst'

Door: Richard Bosman

Deze week organiseerde Stichting Gilles de la Tourette in het Openluchtmuseum in Arnhem een Regio Plus Avond. Elk jaar organiseert de stichting een aantal Regio Plus Avonden in de regio’s waar door een gebrek aan vrijwilligers nog geen reguliere regiocontactavonden zijn.

Goed bezocht
Meer dan 60 personen gaven zich voor deze bijeenkomst voor deze laagdrempelige avond. Oud-voorzitter Hans Eijsackers startte de avond met vele komische anekdotes van situaties rond een aantal mensen met Tourette. Diverse onderwerpen passeerden de revue en bovendien vertelde Hans honderduit over zijn eigen Tourette.

Na Hans kwam cognitief gedragstherapeut en GZ-psycholoog Jolande van de Griendt aan het woord. Zij vertelde uitgebreid over woedeaanvallen bij kinderen, welke situaties er zijn hierin en gaf de aanwezige ouders handvatten hoe zij hiermee om kunnen gaan.

In de pauze, en ook voorafgaand aan deze bijeenkomst, was het druk aan de informatietafel. Hier lagen vele Tourette Magazines, folders en brochures. Geïnteresseerden mochten deze gratis meenemen.

Team vormen
Na de pauze nam leerkracht en bestuurslid Laura Beljaars het woord. Zij gaf tips aan ouders hoe zij de school en leerkracht van hun zoon of dochter het beste kunnen benaderen, om zodoende een goede samenwerking te creëren. Samen een team vormen is hierbij het devies.

Napraten
Na afloop was er tijd om aan alle sprekers vragen te stellen. Menigeen maakte hier gebruik van. Nadat de avond afgesloten was, was er nog gelegenheid om even na te praten. Hier werden de laatste ervaringen nog gedeeld. Niet veel later ging iedereen huiswaarts en zo kwam een succesvolle avond tot een einde.

Tijdens deze bijeenkomst zijn er foto's gemaakt. Nieuwsgierig? Bekijk ze hieronder.

In het Tourette Magazine van december staat een uitgebreid verslag van deze Regio Plus Avond. Wil jij ook voortaan het Tourette Magazine ontvangen? Word dan donateur en ontvang naast driemaal per jaar het Tourette Magazine, vele voordelen en kortingen.