Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: Wist je dat er héél veel verschillende tics bestaan? Zo'n beetje iedere beweging en ieder geluid kan wel een tic wo… https://t.co/FfivfWowme
StichtingGTS: GEZOCHT: Touretters van 16 jaar of ouder met tics aan de armen. Help jij mee om het gemakkelijker te maken om Toure… https://t.co/fznItRmL62

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Terugblik regiocontactavond Limburg: 'We hebben gekeken hoe anderen daarmee omgingen'

Door: Jerica Middeljans

Afgelopen vrijdag was er weer een regiocontactavond in Limburg. We waren met tien personen, een leuk gemengd gezelschap van Touretters en ouders van kinderen met Tourette.

We zijn de avond gestart met iedereen welkom te heten en daarna even stil te staan bij onze nieuwe gasten, wat hen heeft doen besluiten om deze avond bij te wonen en of er specifieke vragen waren. Dit gold natuurlijk ook voor de overige aanwezigen. Er is een aantal thema’s voorbij gekomen, zoals bijvoorbeeld overprikkeling ‘s avonds en daaraan gekoppeld het moeilijk in slaap kunnen komen. We hebben gekeken hoe anderen daarmee omgingen en ook of er ideeën bij zaten die we zelf zouden kunnen toepassen.

Ook het schoolstuk is iets dat elke keer weer aan bod komt en we zien dat dit op verschillende locaties vaak ook heel anders verloopt. En dat speciaal onderwijs niet altijd inhoudt dat het er ook goed mee omgaat. Het is altijd erg belangrijk en ook nodig om de communicatie met school heel kort te houden.

Ook het onderwerp van het wel of niet gebruiken van medicatie kwam aan bod, en zo ja wat dan? We merken en weten, ook uit eigen ervaring, dat dit een hele zoektocht is en het zeker nooit 100% werkt. En tevens dat de medicijnen vaak gebruikt worden voor bijkomende problemen als dwang, angst en eventueel agressie. Tot slot stonden we ook nog even stil bij het gebruik van CBD-olie en dat dit voor sommigen heel goed werkt. Al met al een hele interessante avond, waar we weer veel herkenning en begrip vonden.
Graag tot een volgende keer!