Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: RT @wijzijnmind: Het gaat hard met de aanmeldingen voor ons event Last Man Standing: 240 palen hebben nu een eigenaar. We hebben 300 palen…
StichtingGTS: RT @Maasduinen: New post: "Hoofdzaken: Zhuan over Gilles de la Tourette" https://t.co/1DFRSZCwKD
StichtingGTS: Heb jij onze survey al ingevuld? Help ons informatie te verzamelen over behandelaren en scholen die ervaring hebben… https://t.co/QECtnaXjGH

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Regiocontactavond Zuid-Holland: "Het smaakt naar meer"

 

Door: Alexandra van Hal
 
Wat een geslaagde regiocontactavond in Rotterdam. Mijn eerste keer, dus erg benieuwd wat er ging komen. En ik kan zeggen: het smaakt naar meer!
Een fijne groep mensen, allemaal met een link naar Tourette. Of ze hebben het zelf (vaak in combinatie met o.a. ADHD of OCD) of ze hebben (klein)kinderen met Tourette. Na een korte introductie van Bart stelde iedereen zich voor, waarbij de (h)erkenning groot was. Fijn om in een groep te zitten waarbij je niet hoeft uit te leggen hoe groot de impact is van Tourette.
Vervolgens kregen we een zeer interessante en interactieve presentatie van Eveline van der Molen, oprichte van Stichting De Bonte Bloesem. Zij vertelde over cannabis en het medicinale gebruik hiervan. Na een korte inleiding gaf ze ruim baan aan alle deelnemers om vragen te stellen. Belangrijkste advies van Eveline was dat je het altijd in overleg met je huisarts/neuroloog moet inzetten. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met Eveline via  www.bontebloesem.nl.
Ter afsluiting van deze geslaagde avond werd nog even de aandacht gevestigd op twee bijeenkomsten:
7 aprill: het kinderuitje naar Plaswijckparck in Rotterdam, eorganiseerd door Monique Brouwer-van 't Veer en Frouke Bouwmeester
24 juni: de Landelijke Contactdag bij Kaap Doorn in Doorn
De datum voor de volgende reviocontactavond wordt later in het jaar bekend gemaakt. Ik ben er in ieder geval weer bij, ik hoop jullie ook!