Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: RT @wijzijnmind: Het gaat hard met de aanmeldingen voor ons event Last Man Standing: 240 palen hebben nu een eigenaar. We hebben 300 palen…
StichtingGTS: RT @Maasduinen: New post: "Hoofdzaken: Zhuan over Gilles de la Tourette" https://t.co/1DFRSZCwKD
StichtingGTS: Heb jij onze survey al ingevuld? Help ons informatie te verzamelen over behandelaren en scholen die ervaring hebben… https://t.co/QECtnaXjGH

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Tourette Here and Elsewhere-Exchange - internationale uitwisseling

Door: Samantha de Boer

Heb jij Tourette en wil je graag meedoen aan een internationale uitwisseling tussen Finland, Noorwegen, Duitsland en Nederland? Hou je van reizen, actief bezig zijn en nieuwe (internationale) vrienden leren kennen? Wil je dit doen op een plek waar Tourette 100% begrepen wordt en waar je jezelf kunt ontwikkelen? Dan is dit je kans!

Vanuit Stichting Gilles de la Tourette zijn wij op zoek naar mensen voor wie dit als muziek in de oren klinkt. Ben jij tussen de 18 en (ongeveer) 26 jaar, versta en spreek je goed Engels en ben je beschikbaar in de week van 16 tot en met 22 juli? Meld je dan aan! Je kunt je uiterlijk aanmelden tot en met 1 mei 2018.

Aanmelden doe je via een (Engelstalige) motivatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Benoem hierin:

  • Wie je bent (vertel wat over jezelf, je hobby's, je studie/werk, wat je in je vrije tijd doet);
  • Iets over je Tourette (hoe lang weet je al dat je Tourette hebt, welke problemen ervaar je met je Tourette en hoe ga je daarmee om, ken je anderen met Tourette, en helpt het voor jou om anderen met Tourette te (leren) kennen?);
  • Waarom je mee zou willen naar Finland;
  • Iets dat je kunt bijdragen aan de uitwisseling;
  • Iets dat je kunt meenemen uit de uitwisseling.

Belangrijk om te weten

Data
De uitwisseling vindt plaats van maandag 16 juli tot en met zondag 22 juli 2018, waarbij maandag en zondag reisdagen zijn. Vliegtickets voor de hele groep worden van tevoren, in overleg met de deelnemers, geboekt door de teamleiders.

Kosten
Deze uitwisseling heeft Europese subsidie gekregen, waardoor vliegtickets en vervoer naar de locatie (tot € 275,- p.p.), maaltijden en accommodatie worden vergoed.

Aantal deelnemers en kennismaking
Per deelnemend land mogen 10 deelnemers mee. Voorafgaand aan de uitwisseling kun je alvast kennismaken met de andere Nederlandse deelnemers en teamleiders tijdens de kennismakingsbijeenkomst. Als je deelneemt word je ook toegevoegd aan de Facebookpagina waar deelnemers uit de andere landen ook aan toegevoegd zijn.

Locatie
De locatie is Kannonkoski/Piispala, in centraal Finland. Tijdens de uitwisseling verblijven wij in een jongerencentrum waar meer dan 65 soorten activiteiten gedaan kunnen worden (denk aan boogschieten en lasergamen, maar ook aan workshops fotografie, klimmen en muziek).

Programma
Het definitieve programma wordt in april vastgelegd, waarbij uit ieder deelnemend land één teamleider en één deelnemer het programma gezamenlijk maken. Bang dat het te druk wordt of te veel prikkels geeft? Dat is één van de redenen dat deelnemers en teamleiders samen nadenken over het programma en kijken wat wel en niet kan.

Voor vragen die niet hier of in de flyer staan kun je e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hopelijk tot snel, en schroom niet om een e-mailtje te sturen!