Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: RT @wijzijnmind: Het gaat hard met de aanmeldingen voor ons event Last Man Standing: 240 palen hebben nu een eigenaar. We hebben 300 palen…
StichtingGTS: RT @Maasduinen: New post: "Hoofdzaken: Zhuan over Gilles de la Tourette" https://t.co/1DFRSZCwKD
StichtingGTS: Heb jij onze survey al ingevuld? Help ons informatie te verzamelen over behandelaren en scholen die ervaring hebben… https://t.co/QECtnaXjGH

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Regiocontactavond Noord-Brabant: "Dringende vragen centraal op open avond!"

Door: Susan Swiggers en Jeroen Kloover

Vrijdag vond bij ons thuis in Haaren weer een regiocontactavond plaats. De opkomst was deze keer wat lager omdat een aantal vaste bezoekers van de avond verhinderd was. Maar toch wist een mooie en gevarieerde groep mensen ons te vinden! Deze avond waren er zowel volwassenen die zelf Tourette hebben als ouders van kinderen met Tourette. Sommige aanwezigen bezoeken al langere tijd de regiobijeenkomsten, maar ook waren er mensen die voor het eerst een regiobijeenkomst bezochten. Vaak is dat best een hele stap om voor het eerst te komen, en ook daar is over gesproken met elkaar.

Het was weer een open avond waarin we eerst een uitgebreide voorstelronde deden. Tijdens de voorstelronde komt vaak al kort aan bod wat er op dit moment leeft m.b.t. Tourette bij de verschillende aanwezigen. Een belangrijk onderwerp dat veel ter sprake kwam was: in hoeverre laat ik de Tourette een rol spelen in mijn/ons leven?, is het nodig om de Tourette een grote rol in ons leven te geven of kan het ook wat meer op de achtergrond aanwezig zijn? En hoe wil ik dat dan inrichten? Welke rol kunnen de activiteiten van de Tourette Stichting hierin spelen? Natuurlijk hangt dit ook voor een groot deel af van de impact die Tourette heeft op het functioneren van jezelf of je kind. Ook werd er gesproken over het maken van bewuste keuzes in je leven wat opleiding en werk betreft om op die manier zo min mogelijk hinder van je Tourette te ervaren.
Het is mooi om de vele onderwerpen te bespreken zowel vanuit de ervaringen van volwassenen met Tourette als vanuit de situatie van ouders met (jonge) kinderen met Tourette.

Al met al kunnen we weer terugkijken op een mooie avond waarbij in alle openheid ervaringen gedeeld zijn met elkaar. De volgende regiocontactavond in Noord-Brabant zal in de vorm van een BBQ worden georganiseerd waarbij ook de kinderen welkom zijn. Nadere informatie en aanmelding volgen binnenkort!

Hartelijke groeten!