Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: Er komt nog veel nieuws over het ESSTS congres, maar voor nu dit leuke nieuwtje: ons bestuurslid @iLaura_B won gist… https://t.co/60bsv3qV8M
StichtingGTS: RT @AnnetHeijerman: Op het Europese congres over #Tourette en ticstoornissen #ESSTS mocht ik de eerste resultaten van onze Tackle your Tics…
StichtingGTS: RT @iLaura_B: “Patients seem to be unaware that they can ask for help managing pain.” - @Seonaidanderso2 of @tourettesaction #ESSTS

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Behandelaars Bascule in nieuw seizoen Levenslang Met Dwang

Vanaf maandag 23 april begint een nieuw seizoen van ‘Levenslang Met Dwang’. Net als voorgaande seizoenen, worden de deelnemers begeleid door een team van experts van het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics (DAT) van de Bascule. In het programma is te zien dat hoewel een dwangstoornis je leven ernstig kan ontregelen, er weldegelijk wat aan te doen is: met een evidence based behandeling kunnen dwangklachten minder worden of soms zelfs verdwijnen. We hopen dat het programma bijdraagt aan het beter bespreekbaar maken van psychische klachten in het algemeen en dwangklachten in het bijzonder en dat er meer begrip komt voor mensen met deze klachten.

Dit seizoen begeleiden Marjolein Bus (cognitief gedragstherapeut), Hannah van der Linde (psycholoog) en Ingeborg Visser (GZ-psycholoog i.o. tot specialist en cognitief gedragstherapeut) de kandidaten in hun strijd tegen hun dwangstoornis. Zij werken allemaal bij het expertisecentrum DAT. Ook Jurre Donkelaar (cognitief gedragstherapeutisch medewerker bij Mental Heroes) maakt deel uit van het behandelteam.

Dennis Weening presenteert dit seizoen het programma. Hij reist met acht mensen die een ernstige dwangstoornis hebben naar Thailand, waar de kandidaten de strijd aangaan met hun obsessief-compulsieve stoornis. Onder begeleiding van het team van experts maken ze een confronterende roadtrip. Door middel van intensieve exposuretherapie en praktijkopdrachten helpen de experts de kandidaten om hun dwangstoornis te verminderen zodat zij weer de regie over hun leven krijgen en weer mee kunnen draaien in de maatschappij.

Het expertisecentrum DAT van de Bascule is er voor kinderen en jongeren met ernstige en complexe problemen op het gebied van dwang, angst en/of tics. Het expertisecentrum heeft een TOPGGz keurmerk, een keurmerk waar alleen afdelingen die zeer gespecialiseerde zorg leveren, wetenschappelijk onderzoek en innovatieve behandelingen uitvoeren en hun kennis hierover delen, voor in aanmerking komen.

‘Levenslang Met Dwang’ is vanaf maandag 23 april om 20.30 uur te zien bij RTL 5

Stichting Gilles de la Tourette twittert vanavond tijdens de uitzending live mee. Tweet jij ook mee via #levenslangmetdwang?

Op de foto:
Het team van Levenslang met Dwang op Schiphol, klaar om te vertrekken.
 
Vlnr: Jurre Donkelaar, Marjolein Bus, Hannah van der Linde en Ingeborg Visser