Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Onze regio-avond in Brabant was weer een fijne bijeenkomst. Er werd gesproken over school, medicatie, frustratie en… https://t.co/BdUVjVNutD
StichtingGTS: Vrijdag was er een regio+ avond in Nieuw Vennep met lezingen van Hans Eijsackers, Rebecca Carper en Dorine Vermeule… https://t.co/AROUm52KpF
StichtingGTS: We are looking forward to continuing our Tackle your Tics pilot study, funded by @TourettesAction! Here you can see… https://t.co/5l9FQ5GcOb

Regiocontactavond Limburg: 'Voor het eerst kon ik er over praten met mensen die écht snappen hoe het is'

Door: Eddy en Jerica Middeljans

“Het was heel fijn anderen met Tourette te leren kennen, ik kende nog niemand met Tourette, dus dat was wel super. Ook ervaringen uitwisselen en de herkenning in heel veel dingen van elkaar. De sfeer was super goed en voor het eerst kon ik er over praten met mensen die écht snappen hoe het is”, was de reactie van Evelien in de Facebookgroep voor volwassenen.

We waren met acht personen aanwezig afgelopen vrijdagavond. Een kleine groep, maar dat maakte het weer ideaal dat iedereen voldoende aan de beurt kwam om aan het woord te zijn. Er waren drie nieuwe deelnemers die, ook al was het spannend de eerste keer, zich snel op hun gemak voelden en vrij hun ervaringen met ons deelden. En blijkbaar is er bij iedereen ook echt de behoefte om in een ontspannen en gezellige sfeer jezelf te kunnen zijn en door niemand bekritiseerd te worden.

Zo ervaar je weer de herkenning, het medeleven en wederzijds begrip en interesse in elkaars omstandigheden en uitdagingen. Op die manier kom je erachter dat je niet alleen staat of je nu (jong)volwassene met Tourette bent of bezorgde ouder van een kind met Tourette.

Thema’s over bijkomende aandoeningen zoals angststoornissen, paniek, overgevoeligheid, autisme en andere combinaties die je bij Tourette kunt hebben, zijn besproken. Ervaringen met specialisten, het nut en de voordelen van bijvoorbeeld tic-therapie. De voor- en nadelen van medicatie en alternatieve medicatie zoals cbd-olie.

En niet te vergeten zijn we deze avond verwend door de bakkunsten van onze vriend Mick, die ons verraste met eigen gemaakte appeltaart en chocoladecake.

Al met al was het weer een succesvolle avond. Graag tot de volgende keer allemaal.