Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Ben jij benieuwd wat je in ons volgende Tourette Magazine kan lezen? Hier alvast een sneakpeak... https://t.co/xbVKPCVqsA
StichtingGTS: RT @DianaBeljaars: Super happy it has been confirmed that I'm writing an article for the Dutch Tourette syndrome patient organisation @Stic
StichtingGTS: Wij wensen alle kinderen in het zuiden van het land die weer naar school gaan een heel fijn schooljaar! https://t.co/LdGL5TGcs5

Driedaagse zeilvakantie voor Touretters

Stichting Gilles de la Tourette organiseert samen met “Zeilen met Bart” deze zomer een driedaagse zeilvakantie voor jongeren met Tourette. Een stoere zeiltocht met een klein groepje, zonder je ouders! De laatste jaren kwam er steeds meer vraag van jongere Touretters om een vakantieactiviteit te organiseren en nu is het eindelijk zover. Vaar mee op een modern zeiljacht!

Deze zomer biedt Stichting Gilles de la Tourette je deze unieke kans om samen met andere jongeren te ervaren hoe fijn het is om te zeilen, rust en ontspanning te vinden maar ook momenten van spannende avonturen te beleven. Je kunt jezelf tot twee weken van tevoren opgeven door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bart neemt dan contact met jou op en verstrekt je indien gewenst meer informatie.

Over ‘zeilen met Bart’
Schipper Bart heeft zelf Tourette en kan als ervaringsdeskundige ook begrijpen dat zo’n tocht best spannend is in het begin. Bart zeilt al meerdere jaren over het IJsselmeer en geeft duidelijke instructies op de boot. Hoewel hij de boot ook in zijn eentje kan varen, laat hij de deelnemers ook zelf ervaren hoe het is om te zeilen. Je leert wat een grootzeil is en hoe je koers kunt houden, wat de regels op het water zijn en waar je op moet letten. Er is voldoende tijd om te genieten en te relaxen, maar als de wind opsteekt is het voor iedereen hard werken. De grote zeilen zorgen voor een fijne snelheid en laat de boot schuin door het water snijden. Heb je nog nooit gezeild? Dan kan het een geweldige ervaring voor je worden. Zeilen op het IJsselmeer vergt verantwoordelijkheid, samenwerking van de crew, en een tikkeltje lef!

Over de tocht
Je gaat drie dagen heerlijk genieten en zeilen op een modern kajuitzeiljacht over het IJsselmeer. Je mag jezelf zijn en wij zorgen ervoor dat het veilig voelt. ‘s Avonds maken we samen muziek of kletsen we. Ook is er tijd voor jezelf als je dit graag wilt. Bovendien eten en koken we samen! De enige voorwaarde is dat je de haven niet verlaat. Standaard gaan we ervan uit dat je een hut deelt met een groepsgenoot. Het is geen hotel, dus de ruimte is beperkt. Per tocht gaan er vier jongeren mee; met een klein gezelschap is het immers makkelijker contact te maken en vriendschappen te sluiten.

Data
Er zijn drie data waarop je de mogelijkheid hebt om mee te zeilen.

  • 10-11-12 augustus
  • 13-14-15 augustus
  • 17-18-19 augustus

Omdat er een beperkte beschikbaarheid is en om teleurstelling te voorkomen (er kunnen 4 Touretters per zeiltocht mee), is het verzoek om je snel in te schrijven.

Voor wie?
De zeiltochten zijn alleen bedoeld voor jongeren met Tourette in de leeftijd van 15 tot en met 25 jaar. De eigen bijdrage is € 45,- per persoon. De overige kosten neemt Stichting Gilles de la Tourette voor haar rekening.

Wil je jezelf inschrijven? Download hier het inschrijfformulier en stuur dit formulier ingevuld en ingescand naar eerdergenoemd e-mailadres. Download hier de algemene voorwaarden!