Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: RT @wijzijnmind: Het gaat hard met de aanmeldingen voor ons event Last Man Standing: 240 palen hebben nu een eigenaar. We hebben 300 palen…
StichtingGTS: RT @Maasduinen: New post: "Hoofdzaken: Zhuan over Gilles de la Tourette" https://t.co/1DFRSZCwKD
StichtingGTS: Heb jij onze survey al ingevuld? Help ons informatie te verzamelen over behandelaren en scholen die ervaring hebben… https://t.co/QECtnaXjGH

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Total Tourette Challenge gelanceerd in Utrecht

Zondag 3 juni vond in het Griftpark in Utrecht de lancering plaats van de Total Tourette Challenge. Onder aanvoering van oud-olympisch kampioen Jochem Uytdehaage werd in het Griftpark in Utrecht geprobeerd alle aanwezigen mee te laten doen aan zijn work-outs, die vandaag gebaseerd waren op tics.

Sommige amateursporters, die al aanwezig waren in het park vanwege hun wekelijkse sportuurtje, deden fanatiek mee en stelden bovendien enkele vragen over Tourette aan de aanwezige Touretters, en dat waren er nog best veel. Een mooi aantal Facebookleden was naar Utrecht gereden om niets te willen missen van dit spektakel. Sommigen hadden familieleden en/of vrienden meegebracht.

Podium
Samen met Laura Beljaars riep Jochem Uytdehaage een aantal aanwezigen het podium op. Samen praatten ze over Tourette en over hun tics. Klinisch psycholoog Cara Verdellen (PsyQ) deed samen met William een oefening op het podium, waarbij hij voor het eerst ervaarde hoe het is om zijn tics tegen te houden. William bracht het er goed vanaf, wat nog eens benadrukte dat behandeling van tics wel degelijk mogelijk kan zijn. Ook Guusje werd diverse keren het podium opgeroepen. Zij staat dit jaar namens Stichting Gilles de la Tourette centraal tijdens de Europese Tourettedag op donderdag 7 juni.
Bekijk hier het filmpje dat vanwege de Europese Tourettedag van Guusje werd gemaakt.

Europese Tourettedag
De Total Tourette Challenge is de voorbode van de Europese Tourettedag, die elk jaar op 7 juni plaatsvindt.

Waarom doen we dit?
Wij hebben als doel dat Tourette sneller gediagnosticeerd wordt. Ruim 40% van de patiënten wordt pas na 5 jaar gediagnosticeerd, terwijl dit al na een jaar mogelijk is. Soms laat de diagnose meer dan 40 jaar op zich wachten! Door duidelijk te maken dat er meer tics zijn dan de bekende vloektic, hopen we ervoor te zorgen dat tics eerder herkend worden. Daarnaast hopen we met deze actie te bereiken dat de samenleving Tourette serieuzer gaat nemen. Tourette is geen grap. Mensen met dit syndroom bedrijven de hele dag topsport.
Op deze website vind je bovenaan in het menu meer informatie over de Total Tourette Challenge.
Nieuwsgierig naar de foto's van de lancering van de Total Tourette Challenge? Bekijk ze hieronder!