Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Maar liefst 2269 mensen in Europa (en daarbuiten!) deden mee aan onze enquête over onderzoeksonderwerpen!… https://t.co/VDvRo9GKPG
StichtingGTS: RT @medischcontact: ‘Veel mis met Jeugdwet voor kind met handicap’: De Jeugdwet schiet flink tekort voor kinderen met een handicap, chronis…
StichtingGTS: RT @PGOsupport: Ben jij lokaal of regionaal actief als patiëntenvertegenwoordiger? Vul onze enquete in! Invullen kost slechts 5 tot 10 minu…

Landelijke Contactdag 2018: waarom je er bij moet zijn!

Op zondag 24 juni organiseert Stichting Gilles de la Tourette haar jaarlijkse Landelijke Contactdag bij Kaap Doorn in het midden van het land. Begin mei ontvingen alle donateurs hiervoor een uitnodiging in hun brievenbus. Opgeven kan nog tot en met vrijdag 8 juni. Je hebt dus nog enkele dagen om je op te geven en hier bij te zijn. Wil je meer informatie over Tourette, je lekker ontspannen of gewoon kletsen met andere belangstellenden? Ga dan naar deze link en schrijf je uiterlijk 8 juni in voor de mooiste dag van het jaar! De kinderen/tieners gaan deze dag naar attractiepark Duinrell, waar zij alle attracties (behalve het Tikibad) kunnen bezoeken! De Landelijke Contactdag begint om 10.00 uur, dus vriendelijk verzoek om uiterlijk om 09.30 uur aanwezig te zijn. Heb je kinderen die meegaan naar Duinrell? Dan word je om 09.00 uur verwacht bij Kaap Doorn.

Wat is er allemaal te doen?

Lezingen

Dwangstoornissen
Menno Oosterhoff heeft dwangproblematiek op een heldere, indringende en soms geestige manier invoelbaar gemaakt met zijn boek Vals Alarm. Dit aan de hand van voorbeelden uit zijn werk als psychiater maar ook vanuit ervaringen met zijn eigen dwangstoornis waaraan hij sinds zijn 17e lijdt. Menno won in 2017 met dit boek de Antonie Kamerling Award en was diverse malen te gast bij RTL Late Night.

Gamen
Daarnaast verzorgt onze vrijwilligster Iris Vlaanderen een lezing over 'gamen'. Voor sommige mensen een vloek, voor anderen een zegen. Hoe zit dat in combinatie met Tourette? Kan gamen iemand met Tourette helpen of maakt het de klachten juist erger? En wanneer game je te veel? En hoe ga je hier dan mee om? Een interactieve presentatie van pedagoog en Tourette-ervaringsdeskundige Iris Vlaanderen.

Mindfulness
In deze interactieve lezing laten wij je kennis maken met wat ontspanning en mindfulness voor jou en je omgeving kunnen betekenen. Ontspanning heeft positieve invloed op de tic-ernst en op de algehele kwaliteit van leven. Mindfulness kan dat effect versterken, door je meer bewust te zijn van het hier en nu, je lichaam en geest te ontspannen en een accepterende houding aan te nemen ten aanzien van de tics en daarmee gepaard gaande sensaties.

CBD-olie
Wanneer de farmaceutische geneeskunde niet voldoet en je overweegt om medicinale cannabis te gaan gebruiken, word je geconfronteerd met een oerwoud van gefragmenteerde informatie. Eveline maakt strikte onderscheid tussen het recreatief of medicinaal gebruik van cannabis en houdt zich bezig met de informatieverstrekking omtrent medicinale cannabis.

Nieuwsgierig naar het complete aanbod aan lezingen? Surf dan naar de LCD-pagina en geef je op voor de Landelijke Contactdag!

Workshops

Klankschalen
Bijzonder van klankschalen is dat ze stilte geven. Juist door de klank en trilling voel je rust en stilte. Ze brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf. Elke klank voelt ook anders; de lage klanken geven je aardse rust terwijl de hogere klanken juist energie geven. Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt. Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage.

Djembé
De djembé is een vaastrommel die voornamelijk afkomstig is uit West-Afrika: Mali, Guinee, Senegal, Ivoorkust. Omdat djembés een geluid kunnen produceren dat kilometers verderop nog te horen is, werd deze trommel traditioneel gebruikt om snel met andere dorpen te kunnen communiceren. Leer jij 'm tijdens de Landelijke Contactdag te bespelen?

Boswandeling
Tijdens de Landelijke Contactdag kun je een heerlijke boswandeling maken in de prachtige omgeving van Kaap Doorn. Ondertussen kun je kletsen met anderen of foto's maken van de mooie omgeving. Gewandeld wordt naar de uitkijktoren van de Kaapse Bossen. Op ruim 25 meter hoogte heb je een schitterend uitzicht over vrijwel de hele Utrechtse Heuvelrug.

Korfbalclinic
Krijg het korfballen onder de knie met een korfbalclinic! Op het terrein naast Kaap Doorn wacht je een korfbalclinic waarin je de basisbeginselen wordt bijgebracht. Korfbal is een van oorsprong Nederlandse sport, bedacht door een Amsterdamse onderwijzer.

Cursus zelfverdediging
Wil je jezelf weerbaarder maken? Volg dan op onze Landelijke Contactdag de cursus 'zelfverdediging'. Onder leiding van Kevin Kwee leer je de basistechnieken hiervan!

Als je naar onze LCD-pagina surft, zie je het complete aanbod aan workshops.

Gespreksgroepen

Gespreksgroep voor ouders van kinderen in het basisonderwijs
Heb je een zoon/dochter op het basisonderwijs? Volg dan deze gespreksgroep! Hierin kun je vragen stellen over hoe je een goede basisschool voor je eigen kind kunt vinden, hoe je erachter kunt komen of de basisschool goed omgaat met kinderen met Tourette, hoe en of je de docent van je zoon/dochter het beste op de hoogte kunt houden van de situatie rondom de Tourette van je kind et cetera. Ook kun je tips vragen aan alle andere aanwezigen.

Gespreksgroep voor partners van mensen met Tourette
Wil je als partner wel eens weten wat er nu omgaat in het hoofd van je vriend(-in)/vrouw/man? Dan is dít de gespreksgroep die je gevolgd moet hebben! Nieuwsgierig waarom Touretters doen zoals ze doen? Wil je tips om met bepaalde situaties om te gaan? Schrijf je snel in voor deze gespreksgroep!

Gespreksgroep voor volwassenen met Tourette
Heb je zelf Tourette en wil je samen met andere Touretters over situaties praten? Of wil je advies van iemand anders met Tourette? Dan moet je bij deze gespreksgroep zijn. Schrijf je snel in!

Bovenstaande drie gespreksgroepen zijn slechts een gedeelte van het totale aanbod aan gespreksgroepen.

Aan het einde van de Landelijke Contactdag zijn er speeddates. Dit zijn korte gesprekken (van 10 minuten) met deskundigen op het gebied van Tourette. Hierbij kun je korte, gerichte vragen aan hen stellen.

Wil je het gehele programma van de Landelijke Contactdag bekijken? Of jezelf inschrijven? Ga dan naar onze LCD-pagina en schrijf je in!