Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Onze regio-avond in Brabant was weer een fijne bijeenkomst. Er werd gesproken over school, medicatie, frustratie en… https://t.co/BdUVjVNutD
StichtingGTS: Vrijdag was er een regio+ avond in Nieuw Vennep met lezingen van Hans Eijsackers, Rebecca Carper en Dorine Vermeule… https://t.co/AROUm52KpF
StichtingGTS: We are looking forward to continuing our Tackle your Tics pilot study, funded by @TourettesAction! Here you can see… https://t.co/5l9FQ5GcOb

10 november: Gamemiddag voor tieners met Tourette

Heeft jouw tiener zin in een gezellige middag waarin hij of zij helemaal zichzelf kan zijn? Op zaterdag 10 november 2018 organiseert Stichting Gilles de la Tourette in samenwerking met Hogeschool Utrecht en 2e Kans Games de 4de editie van de Gamedag.

Wat houdt deze middag in?
Er kunnen verschillende games gespeeld worden op consoles en pc’s. Welke dit zijn, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Er zullen deze dag geen 16+ of 18+ games gespeeld worden. Sommige tieners vinden dat erg jammer. Mocht dit van toepassing zijn op jouw tiener, wil je hem/haar hier dan alvast op voorbereiden?

Naast het gamen, is er ruimte om te ontspannen en iets lekkers te snoepen en te drinken (geen lunch). De tieners zullen deze dag begeleid worden door Tourette-ervaringsdeskundigen en studenten van de HBO-opleiding Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief.

Als ouder of verzorger ben je deze middag niet alleen maar de taxidienst! Er is een apart programma voor ouders, waarbij de nadruk ligt op het ontmoeten van andere ouders en het uitwisselen van ervaringen. Het ouderprogramma wordt begeleid door studenten pedagogiek en een ervaringsdeskundige van Stichting Gilles de la Tourette.

Wie? Tieners met Tourette van 12 t/m 17 jaar en hun ouder(s)/verzorger(s)
Wat? Gamen, ervaringen uitwisselen en een gezellige dag hebben
Waar? Hogeschool Utrecht (Padualaan 101, 3584 CH Utrecht). Komen jullie met de auto? Dan kun je het beste parkeren op de parkeerplaats aan de Leuvenlaan. Op zaterdag is dit gratis.
Wanneer? Zaterdag 10 november 2018 van 13.00 tot 16.00 uur.

Let op! Er wordt geen lunch geserveerd! Zorg dus dat jullie voldoende gegeten hebben of lunch meenemen. De restaurants in de Hogeschool zijn niet open, de SPAR verderop op de campus wel.

Inschrijven en informatie
Stuur een e-mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin:

- Naam en leeftijd van de deelnemende tiener(s)
- Telefoonnummer van de ouder/verzorger
- Medicatiegebruik en/of dieetwensen die van belang zijn voor die middag
- Indien er deelgenomen wordt aan het ouderprogramma: naam en woonplaats van deelnemende ouder(s)/verzorgers

- Op de gamedag worden foto’s gemaakt. De foto’s kunnen gebruikt worden voor stichtingdoeleinden (zoals het magazine, de website en social media) en de website van Iris Vlaanderen (TicCraft.wordpress.com). Wil je bij de inschrijving aangeven of je hier wel of niet toestemming voor geeft?

Schrijf je snel in, want vol = vol! Inschrijven kan tot 3 november 2018.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze middag. Ook het parkeren is gratis. Heb je nog vragen? Mail gerust!

Waar gaat deze Gamedag vanuit?
De Gamedag is ontwikkeld door Iris Vlaanderen. Naast haar werk voor de stichting is zij afgestudeerd aan de opleiding HBO Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief. Drie jaar geleden was de gamemiddag haar afstudeerproject en dit sloeg dusdanig aan dat dit een jaarlijks terugkomend evenement is. De Gamedag is een samenwerking met 2e Kans Games (https://www.2ekansgames.nl) en de opleiding Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief van Hogeschool Utrecht. Zij bieden ons materialen en een locatie en wij bieden studenten pedagogiek de kans om ervaring op te doen met de doelgroep. Deze studenten kunnen hun bevindingen verwerken in een verslag. Alle gegevens zullen anoniem verwerkt worden.