Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: Wist je dat er héél veel verschillende tics bestaan? Zo'n beetje iedere beweging en ieder geluid kan wel een tic wo… https://t.co/FfivfWowme
StichtingGTS: GEZOCHT: Touretters van 16 jaar of ouder met tics aan de armen. Help jij mee om het gemakkelijker te maken om Toure… https://t.co/fznItRmL62

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Noord-Brabant: "Mooie avond waarbij in alle openheid ervaringen zijn gedeeld"

Door: Jeroen Kloover en Susan Swiggers

Onlangs vond bij ons thuis in Haaren weer een regiobijeenkomst plaats. Er was een fijne groep mensen aanwezig, bestaande uit ouders van kinderen met Tourette. Een mooie mix van kinderen in de basisschoolleeftijd, middelbareschoolleeftijd en volwassen ‘kinderen’.

Tijdens deze avond hebben we met elkaar even teruggekeken op de landelijke contactdag van dit jaar. Ook het zeer geslaagde kinderuitje voor Zuid-Nederland kwam ter sprake. We hebben voornamelijk gesproken over de aspecten die op dit moment speelden in elkaars leven rondom Tourette. Op deze avond werd er veel gesproken over hoe school omgaat met de Tourette van je kind. Ook de communicatie tussen ouders en school en het moeilijke proces waar je doorheen gaat als er gekozen ‘moet’ worden voor een ander soort onderwijs, kwamen aan de orde. Het onbegrip en zelfs de onwil die mensen soms tegenkomen, geven veel frustratie en verdriet bij ouders. Ook dit werd op deze avond besproken, gedeeld en helaas door andere aanwezigen ook herkend. Medicatie kwam ook ter sprake. Mooi was het om te zien dat veel gedrag van onze ‘Touretters’ zo herkenbaar is onder elkaar, ondanks dat ieder kind met Tourette natuurlijk ook weer heel verschillend is.

Al met al kunnen we weer terugkijken op een mooie avond waarbij in alle openheid ervaringen gedeeld zijn met elkaar. Binnenkort zullen de regiobijeenkomsten voor 2019 worden gepland. Meer informatie daarover volgt!