Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Kom jij naar onze regiocontactavond in Meppel op 1 maart? Het thema van de avond is onderwijs. Schrijf je in op dre… https://t.co/12xEHgTXmE
StichtingGTS: RT @AnnetHeijerman: Dag 4/4 Tackle your #Tics. Op deze terugkomdag hebben de kinderen een ‘houd-de-tics-buiten-de-deur-plan’ gemaakt. Na al…
StichtingGTS: Valentijnsdag: de dag dat je zonder problemen naar iedereen kunt knipogen 😉 https://t.co/iNg3XjQO78

Even voorstellen: Arwin Steendijk, coördinator O&O

Door: Arwin Steendijk
 
Drie jaar geleden wilde mijn zoon voor het eerst naar de gamedag in Utrecht. Niets vermoedend heb ik hem weggebracht en ben ik beland in een bijeenkomst waar je als ouder allerlei vragen kunt stellen over Tourette. Of gewoonweg kunt luisteren naar de ervaringen van anderen. De manier waarop je werd ontvangen, je op je gemak werd gesteld, was hartverwarmend. Ik vond het bijzonder om te zien hoe snel iedereen zichzelf openstelt. Om de situatie van je kind of je partner te bespreken. Of tips te delen waar het de zoektocht betrof naar de juiste zorg of begeleiding vanuit school. Iedereen doorliep toch wel dezelfde zoektocht, de weg was alleen nooit helemaal gelijk, maar door te delen stond je niet alleen en konden tips toch naar een volgend idee leiden. Nietsvermoedend, met een bijzondere ervaring en een belangrijk gevolg voor mijzelf.
 
Want toen kwam de oproep voor vrijwilligers. Tja, wat doe je dan? Bukken en voorbij laten gaan, zoals altijd? Of toch niet omdat al wat langer de gedachte door mijn hoofd speelde om iets anders bij te willen dragen dan alleen maar werk. Maar wat dan? Ik heb immers een drukke baan en ben halverwege de veertig, mijn vrouw werkte ook en samen hebben we twee jongens en een dochter. Allemaal redelijk snel op elkaar volgend, dus best druk. En onze zoon met ASS/Tourette heeft daarnaast extra begeleiding nodig. Hoeveel tijd en energie heb je dan nog over?
 
Aan het einde van die middag heb ik mijzelf toch opgegeven. Ik heb mijzelf aangemeld voor de Landelijke Contactdag. Zo, de eerste stap was gezet. Inmiddels ben ik drie contactdagen verder en maken we onszelf alweer op voor de vierde. Fantastisch om te doen, mét en vóór elkaar. Als werkgroep werk je hard toe naar dat ene moment in het jaar. Maar de reacties zijn altijd geweldig waardoor je snel besluit weer voor het volgende jaar op te gaan.
 
Onderzoek & Ontwikkeling
Na drie contactdagen heb ik mijzelf voor de volgende uitdaging aangemeld. De Landelijke Contactdag blijf ik mede organiseren, maar zag tegelijkertijd dat de taartpunt Onderzoek & Ontwikkeling te lang zonder bestuurslid zat. Daarom een balletje opgegooid en is de eerste bestuursvergadering en werkgroepbijeenkomst alweer een feit.
 
Vele handen maken licht werk wordt vaak gezegd. En als je iets leuk vindt om te doen, blijft het vaak licht. Daarom heeft de werkgroep O&O eerst gekeken welke aandachtsgebieden we eigenlijk willen onderkennen, te weten:
- Informeren;
- Voorlichten;
- Onderzoeken;
- Verbinden & Samenwerken.
 
In onze volgende bijeenkomst gaan we ons buigen over de speerpunten voor volgend jaar en onderling verdelen. Uitgangspunt bij die verdeling is dat je iets oppakt waar je plezier in hebt. En om het leuk en behapbaar te houden, is het belangrijk niet teveel in je eentje op te pakken. Daarom gaan wij op zoek naar vrijwilligers die gericht willen bijdragen aan kleinere taken. Op de website en in de Facebookgroepen wordt dit te zijner tijd aangekondigd. Mocht je nu al interesse hebben, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Wie weet tot snel