Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: Wist je dat er héél veel verschillende tics bestaan? Zo'n beetje iedere beweging en ieder geluid kan wel een tic wo… https://t.co/FfivfWowme
StichtingGTS: GEZOCHT: Touretters van 16 jaar of ouder met tics aan de armen. Help jij mee om het gemakkelijker te maken om Toure… https://t.co/fznItRmL62

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Aankondiging: enquête behandelaars en scholen

Wij weten als geen ander hoe moeilijk het is om een behandelaar of school te vinden die ervaring heeft met Tourette. Toch willen wij graag dat iedereen deze mogelijkheid heeft. Om die reden starten wij op 18 maart 2019 met een enquête.

Met deze enquête willen we zoveel mogelijk gegevens verzamelen. Dat doen we door te vragen waar jij voor Tourette-gerelateerde zaken onder behandeling bent of bent geweest. Of natuurlijk waar jouw kind onder behandeling is of is geweest. Hierdoor komen we erachter welke behandelaars in Nederland ervaring hebben met Tourette. Daarnaast vragen we je ook de behandelaar te beoordelen. We stellen je dezelfde vragen over scholen. Zo komen we er ook achter welke scholen in Nederland ervaring hebben met Tourette en of ze aangeraden worden door iemand die eerder naar de school is gegaan. Uiteraard verwerken wij de resultaten van de enquête volledig anoniem.

Lijst
Wanneer we de gegevens hebben, gaan we ze waar nodig aanvullen en stellen we een lijst samen. Op deze lijst kun je vervolgens opzoeken welke behandelaars en scholen in jouw omgeving ervaring hebben met Tourette. Ook verwijzers, zoals huisartsen en neurologen, kunnen zo gerichter zoeken. Uiteraard zegt het hebben van ervaring met Tourette nog niks over de aanwezige kennis, maar het helpt je in ieder geval op weg.

Onze donateurs hebben op maandag 18 maart een e-mail met daarin een link naar de vragenlijst gekregen. Heb je de e-mail niet gezien of gekregen? Klik hier om de vragenlijst alsnog in te vullen. We vragen je om hem zo volledig mogelijk in te vullen. Dit scheelt ons veel werk.

Compleet maken
Wil je ons helpen met het aanvullen van de gegevens na sluiting van de enquête? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan contact met je op. Het gaat vooral om opzoekwerk voor wanneer de ingevulde gegevens niet compleet zijn. Uiteraard kan je zelf aangeven hoeveel tijd je je hiervoor wil inzetten.

We hopen dat er veel mensen mee zullen doen aan deze enquête, zodat er weer vele anderen geholpen kunnen worden.

Nogmaals de link naar de enquête: https://nl.surveymonkey.com/r/tourettestichting