Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: @UWV_Webcare Is hier al duidelijkheid over? Bvd!
StichtingGTS: Ben jij tussen de 25 en 40 jaar oud en heb je Tourette? Kom dan op zaterdag 21 september naar Utrecht en ga de stri… https://t.co/gQR1n4fgrP
StichtingGTS: De 5e editie van onze gamedag is gepland! Schrijf in je agenda: 2 november 2019! https://t.co/qxkifYdBXK

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Gezocht: Touretters voor in het nieuws

Op 7 juni 2019 is het weer Europese Tourettedag. Zoals ieder jaar vragen wij op deze dag aandacht voor wat Tourette echt is. Hiermee proberen we het begrip voor, en de mate van herkenning van Tourette te vergroten. En we proberen de vooroordelen en het stigma weg te krijgen.

Om dit te doen zijn wij op zoek naar mensen met Tourette (van alle leeftijden) die bereid zijn in de lokale pers te vertellen over hun leven met Tourette. Dat kan zijn in de krant, online, op de radio of zelfs op tv! Je komt daarbij dan met naam en foto of video in het nieuws. Wij weten nooit van te voren welke media aandacht aan de Europese Tourettedag willen besteden, maar we doen hard ons best om voor zoveel mogelijk aandacht te zorgen.

Mailen

Lijkt jou het leuk om in het lokale nieuws te komen? Mail dan de volgende gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:

  • Je naam
  • Je leeftijd
  • Je woonplaats en provincie
  • In een paar zinnen waarom je het belangrijk vindt dat er meer aandacht voor Tourette komt

Hoe dan verder

We kiezen uit iedere provincie maximaal één persoon. Dit doen we door iedereen kort te ‘interviewen’ via Skype of per telefoon. Deze interviews vinden in de komende weken plaats.

Als je uitgekozen bent om je provincie te vertegenwoordigen, dan sturen we in mei een persbericht naar de lokale pers in jouw provincie. In dit persbericht staan dingen over jou, maar ook over de Europese Tourettedag en de andere dingen die op deze dag plaatsvinden. Media kunnen vervolgens contact opnemen met ons, en wij zorgen er dan voor dat zij weer met jou in contact komen. Je krijgt van ons een factsheet met basisfeitjes, zodat je niet hoeft te twijfelen over wat je zegt. Maar uiteraard is jouw verhaal het belangrijkste! En dat is altijd goed.

Mail vóór 8 april naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet kom jij in juni in het nieuws!