Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: @UWV_Webcare Is hier al duidelijkheid over? Bvd!
StichtingGTS: Ben jij tussen de 25 en 40 jaar oud en heb je Tourette? Kom dan op zaterdag 21 september naar Utrecht en ga de stri… https://t.co/gQR1n4fgrP
StichtingGTS: De 5e editie van onze gamedag is gepland! Schrijf in je agenda: 2 november 2019! https://t.co/qxkifYdBXK

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Landelijke Contactdag 2019: “Ik blijf de LCD ieder jaar weer zo bijzonder vinden”

Door: Richard Bosman

Gisteren organiseerde Stichting Gilles de la Tourette weer haar jaarlijkse Landelijke Contactdag (LCD) bij conferentiecentrum Kaap Doorn. Al vroeg arriveerden de eerste mensen met hun kinderen. Voor de kinderen/tieners was er een apart programma samengesteld, waarbij zij onder begeleiding diverse activiteiten konden doen. Zo leerden zij vloggen, hoe het er bij films aan toe gaat met stunts en ook leerden zij beatboxen.

Voor de volwassenen was er ook een programma, dat varieerde van lezingen en gespreksgroepen tot speeddates en creatieve workshops. Na afloop hoorde de organisatie heel veel positieve verhalen van zowel ouders als kinderen. Ook dit jaar waren er weer veel ouders die (met of zonder kinderen) naar onze contactdag kwamen en hier veel (h)erkenning vonden. Zelf sprak ik één gezin dat voor het eerst aanwezig was en dat deze dag als heel bijzonder heeft ervaren.

De dag werd afgesloten met een spectaculaire roofvogelshow. Zowel kinderen als ouders vonden het heel bijzonder dat ze nu eens dicht bij deze roofvogels konden zijn en na afloop werd er dan ook gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met de vogels op de foto te gaan.

Nieuwsgierig naar de foto's? Download en bekijk alle 132 foto's hier (let op: grootte van de foto's is 1,3 Gb)