Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: @UWV_Webcare Is hier al duidelijkheid over? Bvd!
StichtingGTS: Ben jij tussen de 25 en 40 jaar oud en heb je Tourette? Kom dan op zaterdag 21 september naar Utrecht en ga de stri… https://t.co/gQR1n4fgrP
StichtingGTS: De 5e editie van onze gamedag is gepland! Schrijf in je agenda: 2 november 2019! https://t.co/qxkifYdBXK

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Next Move in Movement disorders (NEMO)

In het UMCG in Groningen wordt een onderzoek gedaan naar het zo snel en goed mogelijk onderscheiden van verschillende bewegingsstoornissen zoals tics, tremor, myoclonus, dystonie, chorea, spasticiteit en ataxie. Hiervoor is UMCG op zoek naar mensen van 16 jaar of ouder met tics aan de armen.

In de praktijk zijn deze verschillende soorten van onwillekeurige bewegingen niet altijd makkelijk van elkaar te onderscheiden. Voor dokters die er minder vaak mee te maken krijgen, zijn de aandoeningen soms moeilijk te herkennen, maar ook onderling zijn dokters het niet altijd met elkaar eens.

In dit onderzoek gaan we kijken of dokters met behulp van techniek bewegingsstoornissen beter kunnen onderscheiden. Dit gaan we doen met een slimme 3D-camera en een computerprogramma die de bewegingen kunnen vastleggen. Bij het registreren van bewegingen maken we ook gebruik van sensoren die de bewegingen en spieractiviteit meten. Voor de ontwikkeling van het computerprogramma zullen we gebruikmaken van patroonherkenning.

Voor meer informatie over het onderzoek of om je als potentiële deelnemer aan te melden, kun je contact opnemen met de onderzoekers via de onderstaande contactgegevens. Ook kun je een kijkje nemen op de website.

LET OP: op de website staat dat je je niet meer op kunt geven, maar dat geldt met name voor de andere bewegingsstoornissen. Het is lastig om mensen te vinden van 16 jaar of ouder met tics aan de armen. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze groep toch op een andere manier te benaderen en dat we deze groep wel uitnodigen om zichzelf aan te melden.

Contactgegevens UMCG
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: (050) 361 2434