Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: @UWV_Webcare Is hier al duidelijkheid over? Bvd!
StichtingGTS: Ben jij tussen de 25 en 40 jaar oud en heb je Tourette? Kom dan op zaterdag 21 september naar Utrecht en ga de stri… https://t.co/gQR1n4fgrP
StichtingGTS: De 5e editie van onze gamedag is gepland! Schrijf in je agenda: 2 november 2019! https://t.co/qxkifYdBXK

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Regiocontactavond Noord-Holland: "Het is vooral knokken om je kind daar te krijgen...."

Door: Jessica Soebroto
 
Afgelopen vrijdag was de tweede regiocontactavond van dit jaar. Er was geen vaste agenda, geen van tevoren ingebrachte onderwerpen. Al snel vlogen de gesprekken van de ene naar de andere kant, maar alles werd weer in goede banen geleid door Rebecca en Ed.
Een aanzienlijk deel van de tijd ging het over het onderwijssysteem in Nederland en hoe wij ervaren dat passend onderwijs niet passend is. Het is vooral knokken om je kind daar te krijgen waar het goed onderwijs kan krijgen. Helaas hebben we te maken met enorme bureaucratie en een ouderwets onderwijssysteem.
 
Ook ging het nog even kort over naasten die het ziektebeeld niet begrijpen en toch de persoon veroordelen. Erg verdrietig, boos en gefrustreerd worden we daarvan. Niet per se in die volgorde. Wat boosheid of woedeaanvallen betreft, had Rebecca nog een tip. Hun dochter had enorme baat bij visolie. Nu zijn wij het bij onze zoon ook gaan gebruiken en ik moet zeggen: het lijkt effect te hebben! Er zijn sindsdien twee situaties geweest waar hij anders ontploft zou zijn en dat bleef nu beperkt tot normale boosheid die ook weer snel over was.
De avond was zo weer voorbij. Bedankt voor jullie gastvrijheid, Ed en Rebecca!
NB wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander. Visolie is geen wondermiddel. Het betreft visolie met omega 3 en 6 (bijvoorbeeld Eye-Q van Springfield)