Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: Wist je dat er héél veel verschillende tics bestaan? Zo'n beetje iedere beweging en ieder geluid kan wel een tic wo… https://t.co/FfivfWowme
StichtingGTS: GEZOCHT: Touretters van 16 jaar of ouder met tics aan de armen. Help jij mee om het gemakkelijker te maken om Toure… https://t.co/fznItRmL62

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

“Yes, we did it!”

Op 7 juni 2019 was het dan eindelijk zover: de boekpresentatie van het eerste Nederlandstalige Handboek Gilles de la Tourette. Een boek met drieëntwintig schrijvers, onder redactie van Cara Verdellen, Agnes Wertenbroek en Daniëlle Cath. Na jaren van hard werk, door tientallen mensen, was het eindelijk zover. En dat op een feestelijke dag: de Europese Tourettedag!

Middagsymposium
Voorafgaand aan de boekpresentatie was er tijd voor een middagsymposium, verzorgd door Stichting Gilles de la Tourette en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. In acht lezingen werden onderdelen van het boek belicht: van de geschiedenis van Tourette, neuroimaging, immunologie en neuropsychologie, tot comorbiditeit, farmacotherapie, gedragstherapie en de rol van de omgeving.

Het eerste exemplaar
Na de lezingen overhandigde Cara Verdellen het eerste exemplaar van het handboek aan onze oud-voorzitter Hans Eijsackers. En natuurlijk was er nog even tijd voor een feestelijke borrel.

Het was een interessante, feestelijke dag, met veel aandacht voor Tourette. We hopen dat het handboek bij kan dragen aan vroegere en betere diagnoses, en een betere behandeling voor mensen met Tourette.

Het handboek, uitgegeven door Boom Uitgevers Amsterdam, is nu verkrijgbaar voor € 44,95. Klik hier om het boek te bestellen.