Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: @UWV_Webcare Is hier al duidelijkheid over? Bvd!
StichtingGTS: Ben jij tussen de 25 en 40 jaar oud en heb je Tourette? Kom dan op zaterdag 21 september naar Utrecht en ga de stri… https://t.co/gQR1n4fgrP
StichtingGTS: De 5e editie van onze gamedag is gepland! Schrijf in je agenda: 2 november 2019! https://t.co/qxkifYdBXK

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Vacatures

Voor ons bestuur zijn we op zoek naar een vrijwillige penningmeester. Kennis van en ervaring met Tourette is hiervoor geen vereiste. Affiniteit met de zorg en/of Tourette en een boekhoudkundige achtergrond is een pre. Wij staan ervoor open om deze functie op te delen tussen meerdere personen.

Over Stichting Gilles de la Tourette
Stichting Gilles de la Tourette is een vrijwilligersorganisatie voor mensen met het syndroom van Gilles de la Tourette. Maar ook voor hun ouders, familieleden, bekenden, zorg- en hulpverleners, leerkrachten, behandelaars, onderzoekers en andere geïnteresseerden. De stichting wil in nauwe samenwerking met alle betrokkenen de vroege opsporing van Tourette bevorderen en meer bekendheid geven aan de aandoening en de behandelmogelijkheden.

Over de functie
Stichting Gilles de la Tourette verkrijgt haar funding door middel van overheidssubsidie (via het Ministerie van VWS), vaste donateurs en variabele giften. Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het in goede banen laten lopen van de financiën van onze stichting.

De taken van de penningmeester bestaan uit:

 • Het opstellen van een jaarbegroting in overleg met het bestuur
 • De aanvraag voor overheidssubsidie samenstellen, indienen en tussentijds controleren
 • Overzicht houden over de binnenkomende donaties (facturen et cetera voor de vaste donaties worden gemaakt en verstuurd door een administratiebureau)
 • Het opstellen van tussentijdse rapportages inclusief eindejaarprognoses (automatisch uit boekhoudpakket)
 • Het controleren van declaraties en facturen (betalen gaat via tweewekelijkse batch door het administratiekantoor)
 • De jaarrekening controleren en bespreken met het administratiebureau (opstellen wordt gedaan door dit bureau)
 • Het beheren van onze bankrekeningen
 • Het checken van de verzekeringsportefeuille, ANBI-status en overige contracten
 • 5-6 keer per jaar aanwezig zijn bij bestuursvergaderingen in Houten

Het bestuur wordt door een administratiebureau ondersteund in haar taken. Wij hebben geen salarisadministratie. Ook hebben we geen kantoor; we werken vanuit thuis. Woonplaats is voor deze functie dan ook niet van belang. Onkosten worden vergoed.

De gemiddelde tijdsinvestering is zo’n drie uur per week. Zoals gezegd behoort het tot de mogelijkheden om de taken van penningmeester op te delen.

Bij interesse en voor meer informatie over de functie of onze stichting, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor een nieuw op te zetten project zijn wij op zoek naar een vrijwillige projectleider bijscholing. Kennis van en ervaring met Tourette is hiervoor geen vereiste. Kennis van de zorgstructuur in Nederland is een pre.

Het doel van het project is de kennis van Tourette onder zorgprofessionals in Nederland te vergroten door middel van bijscholing. Daarnaast willen we graag meer zicht op welke zorgprofessionals goed op de hoogte zijn van de problematieken rond en behandelingen voor Tourette, zodat wij mensen met het syndroom beter door kunnen verwijzen.

Werkzaamheden:

 • Uitdenken projectstructuur en opzet bijscholing
 • Contact leggen met verschillende beroepsgroepen in de zorg
 • Contact onderhouden met leden van onze adviesraad
 • Organiseren lezingen
 • Zicht krijgen op zorgprofessionals met kennis over Tourette
 • Up-to-date maken en houden van onze specialistenlijst

De gemiddelde tijdsbesteding is 3 tot 4 uur per week. Het is mogelijk de werkzaamheden te verdelen onder verschillende personen, bijv. in de vorm van een projectleider en projectmedewerkers.

Bij interesse en voor meer informatie, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..