Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: Wist je dat er héél veel verschillende tics bestaan? Zo'n beetje iedere beweging en ieder geluid kan wel een tic wo… https://t.co/FfivfWowme
StichtingGTS: GEZOCHT: Touretters van 16 jaar of ouder met tics aan de armen. Help jij mee om het gemakkelijker te maken om Toure… https://t.co/fznItRmL62

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Gezocht: penningmeester

Voor ons bestuur zijn we op zoek naar een vrijwillige penningmeester. Kennis van en ervaring met Tourette is hiervoor geen vereiste. Affiniteit met de zorg en/of Tourette en een boekhoudkundige achtergrond is een pre. Wij staan ervoor open om deze functie op te delen tussen meerdere personen.

Over Stichting Gilles de la Tourette
Stichting Gilles de la Tourette is een vrijwilligersorganisatie voor mensen met het syndroom van Gilles de la Tourette. Maar ook voor hun ouders, familieleden, bekenden, zorg- en hulpverleners, leerkrachten, behandelaars, onderzoekers en andere geïnteresseerden. De stichting wil in nauwe samenwerking met alle betrokkenen de vroege opsporing van Tourette bevorderen en meer bekendheid geven aan de aandoening en de behandelmogelijkheden.

Over de functie
Stichting Gilles de la Tourette verkrijgt haar funding door middel van overheidssubsidie (via het Ministerie van VWS), vaste donateurs en variabele giften. Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het in goede banen laten lopen van de financiën van onze stichting.

De taken van de penningmeester bestaan uit:

  • Het opstellen van een jaarbegroting in overleg met het bestuur
  • De aanvraag voor overheidssubsidie samenstellen, indienen en tussentijds controleren
  • Overzicht houden over de binnenkomende donaties (facturen et cetera voor de vaste donaties worden gemaakt en verstuurd door een administratiebureau)
  • Het opstellen van tussentijdse rapportages inclusief eindejaarprognoses (automatisch uit boekhoudpakket)
  • Het controleren van declaraties en facturen (betalen gaat via tweewekelijkse batch door het administratiekantoor)
  • De jaarrekening controleren en bespreken met het administratiebureau (opstellen wordt gedaan door dit bureau)
  • Het beheren van onze bankrekeningen
  • Het checken van de verzekeringsportefeuille, ANBI-status en overige contracten
  • 5-6 keer per jaar aanwezig zijn bij bestuursvergaderingen in Houten

Het bestuur wordt door een administratiebureau ondersteund in haar taken. Wij hebben geen salarisadministratie. Ook hebben we geen kantoor; we werken vanuit thuis. Woonplaats is voor deze functie dan ook niet van belang. Onkosten worden vergoed.

De gemiddelde tijdsinvestering is zo’n drie uur per week. Zoals gezegd behoort het tot de mogelijkheden om de taken van penningmeester op te delen.

Bij interesse en voor meer informatie over de functie of onze stichting, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..