Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: RT @PGOsupport: De patiëntenbeweging is heel succesvol. Informatievoorziening en lotgenotencontact zijn in goede handen. Maar er wordt méér…
StichtingGTS: @Yanaika_Zomer Sorry dat jij hier nu steeds tussenzit! We waren erg blij met je reactie :)

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

TIC Genetics: op zoek naar genen binnen families met ticstoornissen

Tourette en ticstoornissen komen vaker binnen families voor, ze zijn voor een groot deel genetisch (erfelijk) bepaald. Maar de genen die tics veroorzaken zijn nog niet gevonden. Waarom krijgt het ene familielid wel tics en het andere niet? TIC Genetics is een onderzoek naar de genen binnen families of ouder-kindtrio's waarin ticstoornissen voorkomen. Deelname is niet meer mogelijk, inmiddels zijn er voldoende deelnemers gevonden.

Lees de eerste resultaten van dit onderzoek in de nieuwsbrief TIC onderzoek van Accare:

nieuwsbrief december 2018
nieuwsbrief oktober 2016
nieuwsbrief december 2015
nieuwsbrief april 2015

Informatie

Voor meer informatie of vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met drs. Florianne Rademaker of dr. Andrea Dietrich, onderzoekspsychologen bij het Accare Universitair Centrum in Groningen. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer of bel met 06-27091089 (mw. Rademaker) of 050-3681100.

Meer weten?

TIC Genetics staat voor: Tourette International Collaborative Genetics Study. Het onderzoek wordt financieel ondersteund door het National Institute of Mental Health (NIMH) in de Verenigde Staten. Aan TIC Genetics nemen meer dan twintig klinische centra in Europa, de VS en Zuid-Korea deel.

website: http://tic-genetics.org