TIC Genetics: op zoek naar genen binnen families met ticstoornissen.

Tourette en ticstoornissen komen vaker binnen families voor, ze zijn voor een groot deel genetisch (erfelijk) bepaald. Maar de genen die tics veroorzaken zijn nog niet gevonden. Waarom krijgt het ene familielid wel tics en het andere niet? TIC Genetics is een onderzoek naar de genen binnen families of ouder-kindtrio’s waarin ticstoornissen voorkomen. Deelname is niet meer mogelijk, inmiddels zijn er voldoende deelnemers gevonden.

Lees de eerste resultaten van dit onderzoek in de nieuwsbrief TIC onderzoek van Accare:

nieuwsbrief december 2018.
nieuwsbrief oktober 2016.
nieuwsbrief december 2015.
nieuwsbrief april 2015.

Informatie.

Voor meer informatie of vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met drs. Florianne Rademaker of dr. Andrea Dietrich, onderzoekspsychologen bij het Accare Universitair Centrum in Groningen. Stuur een e-mail naar ticgenetics@accare.nl onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer of bel met 06-27091089 (mw. Rademaker) of 050-3681100.

Meer weten?

TIC Genetics staat voor: Tourette International Collaborative Genetics Study. Het onderzoek wordt financieel ondersteund door het National Institute of Mental Health (NIMH) in de Verenigde Staten. Aan TIC Genetics nemen meer dan twintig klinische centra in Europa, de VS en Zuid-Korea deel.

website: http://tic-genetics.org