Bakken met Laura 2.0!

Op Hemelvaartsdag organiseerden we de eerste editie van ‘Bakken met Laura’. Via beeldbellen legde Laura uit wat te doen, en iedereen deed het thuis mee. Met een heerlijke zomerse aardbeiencake als resultaat! Iedereen was zo enthousiast en anderen wilden graag meedoen, daarom hebben we besloten op herhaling te gaan!

Op pinksterzondag, 31 mei, gaan we samen een schwarzwalder kirsch taart bakken! Zonder alcohol, uiteraard. Voor de personen die liever geen chocola eten is het mogelijk om een variatie zonder chocola te maken. Je zal misschien denken dat dit een hele moeilijke taart is, maar dat valt heel erg mee! Laura zal precies uitleggen wat je moet doen, met een heerlijke taart als gevolg.

Zorg dat je de ingrediënten hebt aangeschaft en je onderaan deze pagina opgeeft. Dan krijg je de link op zaterdag van ons in de mail.

Waar? Via Google Meet, de link krijg je toegestuurd. Je hoeft niets te installeren.
Wanneer? Zondag 30 mei vanaf 11.00u. Als de cake in de oven zit houden we even pauze.
Voor wie? Iedereen die zin heeft om mee te doen of mee te kijken! Als je alleen kijkt smaakt het na afloop wel wat minder natuurlijk 😉
Aanmelden? Meld je hieronder aan door je mailadres en naam in te sturen, daar krijg je de link van Google Meet. Je hoeft hiervoor niets te installeren. Zorg ervoor dat je laptop of mobiel ergens in de buurt staat, zodat je kan bakken en kan kijken. Het is aan jou of je jouw camera en/of geluid aanzet.
Wat heb je nodig? Alle ingrediënten van het boodschappenlijstje en de materialen.

Boodschappenlijstje

2 potten kersen zonder pit
75gr bloem
50gr cacao
snufje zout
6 eieren
225gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
100gr boter (op kamer temperatuur)
een kleine reep pure chocolade
2 spuitbussen slagroom

Gebruik jij liever een ander ingrediënt wat één van deze dingen gemakkelijk kan vervangen? Dat kan natuurlijk ook! Jouw cake!

Eet je geen chocolade? Gebruik dan 125gr bloem en geen cacao en chocolade. Voeg een klein beetje vanille toe voor de smaak!

Materialen

Oven
Ronde taartvorm van zo’n 24cm
Mixer (of een hele sterke arm!)
Mengkom
Bakpapier (optioneel)
Zeef (optioneel)

Heb je geen cakevorm van 30cm? Een andere lengte, of zelfs andere vorm is geen probleem!

Aanmelden kan hier:

 

Tot zondag!

Categories: Uncategorized