Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Kom jij naar onze regiocontactavond in Meppel op 1 maart? Het thema van de avond is onderwijs. Schrijf je in op dre… https://t.co/12xEHgTXmE
StichtingGTS: RT @AnnetHeijerman: Dag 4/4 Tackle your #Tics. Op deze terugkomdag hebben de kinderen een ‘houd-de-tics-buiten-de-deur-plan’ gemaakt. Na al…
StichtingGTS: Valentijnsdag: de dag dat je zonder problemen naar iedereen kunt knipogen 😉 https://t.co/iNg3XjQO78

Total Tourette Challenge

Op 3 juni lanceren wij in samenwerking met Jochem Uytdehaage de Total Tourette Challenge. Dit  gebeurt tijdens een op Tourette geïnspireerde work-out in het Griftpark in Utrecht. Mensen met Tourette verbranden per dag tot wel 800kcal extra door het uitvoeren van tics. En meer dan 60% geeft aan regelmatig tot altijd pijn te hebben. Van alle Nederlanders geldt dit voor 18%. Een groot verschil dus! Wij dagen Nederland nu uit om deze aandoening, die altijd als grap wordt gebruikt, zelf te proberen: wie kan het aan om Tourette te hebben?!

 Lancering met Jochem Uytdehaage
Onder leiding van Olympisch Kampioen Jochem Uytdehaage vindt op 3 juni de lancering van de Total Tourette Challenge plaats. Iedereen is welkom in het Griftpark in Utrecht. Toegang is gratis. De work-out die we gaan doen is geïnspireerd op tics. Tussen 10.30u en 12.30u is iedereen welkom om te ervaren hoe het is om Tourette te hebben. Neem dus iedereen mee die je kent! Als je alleen wil kijken is dat natuurlijk geen probleem.


De challenge
In dit filmpje kun je zien hoe Guusje (12) bodybuilder Nicky uitdaagt te doen wat zij dagelijks doet.
Guusje doet elke dag honderden keren haar ‘arm-strek-tic’. Nicky kan dit met moeite 100x! Wij dagen iedereen in Nederland uit dit ook te proberen. Wie is, net als jij, ‘geschikt’ om Tourette te hebben?


Wij hebben jullie nodig om de challenge op gang te trekken! Daag daarom zoveel mogelijk mensen uit in een filmpje deze challenge aan te gaan.
In het filmpje:
1. zeggen ze wie hun genomineerd heeft en welke drie personen zij nomineren
2. proberen ze 100x Guusjes tic te doen, achter elkaar
3. SMSen ze GESCHIKT (wanneer het gelukt is) of ONGESCHIKT (wanneer het niet gelukt is) naar 4333*


Natuurlijk plaatsen ze het filmpje daarna op hun sociale media kanalen, met #TotalTouretteChallenge. We vinden het ook leuk als mensen ons taggen. Iedereen die een filmpje met de challenge plaatst én iedereen die smst maakt kans op mooie prijzen!

* het versturen van een SMS naar 4333 kost €3. De opbrengsten van de sms-actie gaan naar het Tackle your Tics onderzoek voor lastenverlaging van gedragstherapie tegen tics.


Prijzen
Plaats je een filmpje met de challenge en gebruik je daarvoor #TotalTouretteChallenge? Of SMS je GESCHIKT of ONGESCHIKT naar 4333? Dan maak je kans op een jaarabonnement op fitchannel.com, t.w.v. €79,50!


Waarom we dit doen
Wij hebben als doel dat Tourette sneller gediagnosticeerd wordt. Ruim 40% van de patiënten wordt pas na 5 jaar gediagnosticeerd, terwijl dit al na een jaar mogelijk is. Soms laat de diagnose meer dan 40 jaar op zich wachten! Door duidelijk te maken dat er meer tics zijn dan de bekende vloektic, hopen we ervoor te zorgen dat tics eerder herkend worden. Daarnaast hopen we met deze actie te bereiken dat de samenleving Tourette serieuzer gaat nemen. Tourette is geen grap. Mensen met dit syndroom bedrijven de hele dag topsport.