Toch nog een leuke (contact)dag

Marvin met genoeg eten en de nodige schermen!

Op zondag 19 april stond onze Landelijke Contactdag op het programma. Helaas kon deze door de Coronacrisis niet doorgaan. Maar, dit gaf ons ook de mogelijkheid om wat dingen uit te proberen die we anders wellicht niet zo snel hadden gedaan: twee webinars en een online gamedag. Ieder nadeel heb z’n voordeel, zullen we maar zeggen! Dit programma is door vele vrijwilligers achter de schermen hals-over-kop in elkaar gezet, maar voor nu is onze conclusie dat het voor herhaling vatbaar is!

Webinars

In de ochtend vonden twee webinars plaats. De eerste was een presentatie door bestuursleden Arwin en Laura met basiskennis over Tourette. Daarna was het tijd was voor een vragenuurtje waarbij verschillende leden van onze Adviesraad aanwezig waren. Arwin en Laura gaven uitleg over wat Tourette is, diagnose, behandeling, samenhang met andere aandoeningen en tips en tricks voor op school. Dit webinar werd bezocht door zo’n twintig mensen en de reacties waren zeer positief! Om dit webinar terug te kijken kan je mailen naar lcd@tourette.nl.

Ook tijdens het vragenuurtje waren zo’n twintig mensen aanwezig. Er waren veel vragen: over Tourette algemeen (‘waarom komt hoofdpijn zo vaak voor bij Tourette’), maar ook over persoonlijke problemen. Het was heel fijn om te zien dat mensen zich voldoende op hun gemak voelden om deze vragen te stellen. Antwoorden werden gegeven door verschillende leden van onze Adviesraad en verschillende aanwezige ervaringsdeskundigen. Ze vulden elkaar mooi aan!

Gamedag

In de middag was het tijd om te gaan gamen! We waren blij verrast door de meer dan veertig aanmeldingen die hiervoor binnen zijn gekomen. Voor veel ouders (en sommige vrijwilligers!) was de wereld van het online gamen helemaal nieuw maar met de hulp van vrijwilliger Marvin en een aantal vrienden van hem is alles goed gekomen. De communicatie liep via Discord en kinderen konden lekker aan de slag met Minecraft en Fortnite.

Het was bijzonder om te zien hoe goed de kinderen samenwerkten, zelfs zonder dat een vrijwilliger maar iets hoefde te zeggen. De leeftijd van de deelnemers liep uiteen, maar dit leverde geen enkel probleem op. Ook de (op zaterdag opgetrommelde) vrijwilligers vonden het een erg leuke middag en ze zijn allemaal enthousiast om ook een volgende keer weer mee te doen. Het ziet er naar uit dat we een prachtige toevoeging hebben gevonden aan onze succesvolle gamedag in november!

De Minecraft servers en Discord blijven open staan. Kinderen kunnen onder verantwoordelijkheid van hun ouders/verzorgers dus gewoon met elkaar blijven gamen. Wil je toegevoegd worden? Stuur een mailtje naar marvin@tourette.nl.

Categories: Uncategorized