Brenda T: Geoorloofd of ongeoorloofd!

Inmiddels blog zes voor de Tourette Stichting. Mooi moment om even de balans op te maken, waar heb ik het over gehad en waar wil ik het nog over hebben? De eerste ging over de uitreiking van het handboek Gilles de la Tourette op de Europese Tourettedag vorig jaar (mensen, let op! Het is bijna weer 7 juni). Daarna over Sint in de zomer. Best hilarisch, al zeg ik het zelf. En toen drie keer over passend onderwijs en de gespecialiseerde GGZ. Misschien moet ik het om het een beetje gevarieerd, maar ook positief te houden het dit keer over iets anders hebben.

Of toch niet?!?

Als je bedenkt dat een blog van ‘moi’ eens in de twee maanden zo’n beetje gepubliceerd wordt, kunnen de goede rekenaars onder ons uitrekenen hoe lang we daar al mee bezig zijn. Resultaat 100% schoolverzuim en in discussie over de diagnose met de kinderpsychiater en regiebehandelaar. Vinden ze niet zo tof overigens. Tip: kijk van tevoren op de specialistenlijst welke te vinden is op de website van de Tourette stichting.

Nee Bren, kappen, iets positiefs zei je.

Oh ja, maar goed wat dan? Corona? Inmiddels word ik schijtziek en doodmoe van alle berichtgeving hieromtrent. Hmmmm, zijn dat geen kenmerken van…

Paniek vermijden Bren!

Oké, iets positiefs dan. Voordeel van Corona was en is nog steeds dat je als thuiszitter, nu we massaal thuiszitten met onesie aan, bak eh nee zak, bak moet je uit de kast halen, afwassen en terugzetten, chips voor onze neus en inmiddels BMI in het rood, beetje bewegen schiet er uiteraard ook weleens bij in, (nu wel) online bij alle lesmethodes kan. Briljant toch!

Elk nadeel heeft… zou Cruyff zeggen. Oh nee, k*t, geen sport. Maken de oranje handbaldames eindelijk kans op goud op de OS.

Dat is een ander verhaal Bren, blijf bij het onderwerp.

Oh ja, thuiszitter. Zit je kind al zes maanden thuis van school, dan betekent dat niet dat je een officiële thuiszitter bent. Het is maar net hoe je de term thuiszitter interpreteert uiteraard. Maar toen ik bij het samenwerkingsverband voor de zesde keer een nee te horen kreeg op een mogelijk passende (onderwijs)plek, dacht ik: “Doe eens gek en zoek uit hoe het zit”. Het euvel zit in ieder geval grotendeels in het woord geoorloofd of ongeoorloofd.

Halfvol hè Bren, dat glas!!!

Jaja! Volgende week hebben we een afspraak bij de in Tourette gespecialiseerde kinderpsychiater en GZ-psycholoog om de herbeoordeling van het dossier te bespreken, hebben we een IHI met maar liefst 10 partijen om onze dochter op een passende onderwijsplek te krijgen en een overleg met het bestuur van het samenwerkingsverband om te praten over hoe het kan dat met een thuiszitterspact (geen enkel kind zit ongeoorloofd langer dan drie maanden thuis) en met passend onderwijs (met een dekkend netwerk zouden er geen wachtlijsten mogen bestaan) onze dochter toch al echt zes maanden geen (klassikaal) onderwijs ontvangt en er geen zicht is op een passende plek na de zomer.

Gaat dat lukken, Bren?

Tuurlijk, Yes I Can, halfvol hè?!? Maar nu eerst die andere helft van de overheerlijke taart opeten van het online “bakken met Laura” van de Tourette Stichting.

Wanneer ging je ook alweer op dieet, Bren?

Maandag!

Het is maandag

Volgende week maandag!!!

Over Brenda Toet-Gemmink (1980):
Brenda is woonachtig in Zuid-Holland en is in 2010 trotse moeder geworden van een prachtige, fantasierijke, creatieve, toneelspelende, boekjes schrijvende, pianospelende, gamende, voorliefde voor insecten en reptielen hebbende, humoristische en slimme dochter met als toetje Tourette. Na jarenlang werk als fysiotherapeut en sportinstructeur met thuis gecombineerd te hebben, heeft ze begin 2019 besloten de focus volledig op thuis te leggen. Waar de ene deur sluit, openen elders nieuwe deuren, zoals het schrijven van blogs voor Stichting Gilles de la Tourette