Janine: Heftig

Deze week was het zover, de eerste schoolweek na een lange zomervakantie. 11 weken had ik vrij van school! Voordat deze lange vakantie begon, zaten we natuurlijk al sinds maart in quarantaine. Ik heb een half jaar thuis gezeten. Afgelopen dinsdag was de eerste lesdag. Alle theorielessen zijn online tot nader order. Ondanks dat we dit al een beetje gewend waren van voor de vakantie voelt het toch een beetje onwerkelijk. Je kan niet even de lesstof bespreken met klasgenoten, de lessen zelf zijn compacter. Als je een vraag hebt, kan je niet even je hand opsteken en direct vragen, maar moet je de vragen onthouden. Ik heb gemerkt dat ik hier heel slecht in ben! Zodra ik mijn vraag moet onthouden, en verder de les volg, vervliegt die vraag nog sneller dan de wind weer uit mijn hoofd.

Spanning

Vanochtend was mijn eerste practicum, dit was toch wel echt anders dan voorheen. Gefaseerde starttijden en pauzes om studentenstroom te voorkomen. Als je de gang op moet voor iets dan moet je dit aanvragen zodat docenten kunnen checken of dit ‘veilig’ is. Aan een vaste werkplek werken om continue die 1,5 meter te kunnen garanderen. De spanning die hieraan vooraf ging, was wel even heftig. Achteraf viel alles natuurlijk heel erg mee. Het was soepeler dan ik verwacht had.

Ritme

De tics zijn deze week wel volop aanwezig, dit heeft te maken met een nieuw schoolritme, minder slaap en alle spanningen van school. Ik merk dat ik er wel moeite mee heb om weer in mijn ritme te komen. Ik ben erg moe, ik heb last van al mijn spieren door de tics en mijn hoofd doet niks anders dan malen ’s nachts. Ik weet dat dit een paar weken duurt voordat dit weer beter wordt, ik zal er even doorheen moeten.

Heftig

De eerste lesweek heb ik als vrij heftig ervaren. Dit is mijn tweede leerjaar voor de opleiding tot chemisch fysisch analist en ik merkte heel erg dat we nu toch wel de verdieping ingaan. Ook dit zorgde even voor stress, meer tics, vermoeidheid en een dikke migraine-aanval op de koop toe. Ik ga nu lekker genieten van mijn weekend en dan wordt alles snel weer beter.

Over Janine (1994):
Janine woont in Drachten met haar twee katten Donna en Ollie. Op haar zevende is bij haar Tourette en ADHD vastgesteld. De ADHD is veranderde inmiddels meer naar ADD. Momenteel studeert ze voor chemisch fysisch analist. Haar grootste hobby is ook direct haar sport: boogschieten. Het moment dat de pijl op de gespannen boog ligt, vallen alle spanningen en tics van haar af. Naast boogschieten twirlt ze ook nog bij een showband en houdt ze van tekenen, vindt ze het fijn om puzzels te maken van Jan van Haasteren en kijkt ze graag naar Netflix.