Janine: “Ik heb het wel gedaan”

Mijn nieuwe blog is school gerelateerd. Zoals de meesten van jullie wel weten, volg ik een opleiding tot Chemisch analist. Twee maanden terug hadden we op school een evenement. Dit was onderdeel van een wedstrijd, waarbij we twee volle weken in de labzaal moesten staan en een analyse moesten uitvoeren. Mijn taak: van een zeepblok met limoengeur analyseren wat het percentage van de geurstof was. Het waren twee intense weken. Ik hield het nauwelijks vol en had door mijn vermoeidheid had ik veel last van mijn tics. Ook werd ik na deze weken ziek, puur van uitputting. Ik heb het wel gedaan!

Symposium

Het vervolg van deze twee weken was onlangs. Een symposium in Ede met 8 scholen: MBO, HBO en universiteiten die ook allemaal meegedaan hadden met deze wedstrijd. Ik was behoorlijk gespannen donderdagavond en dit was terug te zien in mijn tics. Ik stond letterlijk stijf van de spanning. Hiermee al mijn spieren en tics ook. Na een nacht van weinig slaap gingen we op pad naar Ede. Een autorit van ruim 2 uur vanuit Drachten. Gelukkig waren we vroeg vertrokken, dus ik had geen stress dat we eventueel te laat zouden komen. Het was ook fijn dat, toen we arriveerden, er nog weinig mensen waren. Zo kon ik rustig ergens zitten en mezelf laten wennen aan de vele prikkels. Met 8 scholen waren deze er namelijk volop. Ik heb met mijn labmaatje helaas geen prijs gewonnen, maar mijn klas heeft wel meerdere prijzen binnengehaald. Het was een fantastische ervaring.

Het hele symposium was een intense belevenis, maar ontzettend leerzaam. Toen ik thuiskwam, was het een enkeltje richting bed. Nu ik op zaterdagochtend deze blog typ, ben ik vooral vermoeid, heb hoofdpijn, maar ben ook voldaan. Ik heb het wel gedaan en daar ben ik trots op!

Over Janine (1994):
Janine woont in Drachten met haar twee katten Donna en Ollie. Op haar zevende is bij haar Tourette en ADHD vastgesteld. De ADHD is veranderde inmiddels meer naar ADD. Momenteel studeert ze voor chemisch fysisch analist. Haar grootste hobby is ook direct haar sport: boogschieten. Het moment dat de pijl op de gespannen boog ligt, vallen alle spanningen en tics van haar af. Naast boogschieten twirlt ze ook nog bij een showband en houdt ze van tekenen, vindt ze het fijn om puzzels te maken van Jan van Haasteren en kijkt ze graag naar Netflix.