Janine: Januari

Allereerst de beste wensen voor iedereen! De feestdagen waren dit jaar heerlijk rustig. Geen grote verplichtingen. Wat wil een Touretter nog meer. Ik heb kerst en oud & nieuw heerlijk met mijn vriend en mijn schoonouders gevierd. Nu moet ik wel zeggen dat ik best wel erg aan vakantie toe was. Al dat thuis studeren ging me niet in de koude kleren zitten.

Ik had de laatste weken van 2020 best wel last van de hele situatie. Ik merkte aan mezelf dat ik nogal emotioneel instabiel was. Geïrriteerd, vermoeid en gewoon chagrijnig. Het ergste daarvan was dat ik me vooral irriteerde aan mezelf. Als klap op de vuurpijl begon ik het nieuwe jaar met een regenboogvliesontsteking in mijn oog. Dit houdt in: vier keer per dag druppelen in mijn oog. Laat het nu juist ook mijn tic-oog zijn.

Gelukkig is mijn humeur al een stuk beter dan voor de jaarwisseling. Ik heb weer een lading verse moed gevonden om actief met school bezig te zijn. Het wordt allemaal nog wel wat! In april mag ik op stage. Hier heb ik erg veel zin in en kan bijna niet wachten tot het zover is. Nu natuurlijk al wel wat spanningen van waar ik terecht ga komen bijvoorbeeld. Het zin hebben in, gaat dan ook gepaard met positieve spanningen en waarschijnlijk, naar mate de tijd verder verstrijkt, ook meer tics. Ik houd jullie op de hoogte van mijn stage!

Over Janine (1994):
Janine woont in Drachten met haar twee katten Donna en Ollie. Op haar zevende is bij haar Tourette en ADHD vastgesteld. De ADHD is veranderde inmiddels meer naar ADD. Momenteel studeert ze voor chemisch fysisch analist. Haar grootste hobby is ook direct haar sport: boogschieten. Het moment dat de pijl op de gespannen boog ligt, vallen alle spanningen en tics van haar af. Naast boogschieten twirlt ze ook nog bij een showband en houdt ze van tekenen, vindt ze het fijn om puzzels te maken van Jan van Haasteren en kijkt ze graag naar Netflix.