Janine: Toetsweek

Deze week was mijn eerste toetsweek van het schooljaar. Spannend! Want anders dan anders, net zoals alles tegenwoordig. We hadden alleen online lessen gehad, maar de toetsen kregen we fysiek op school. Dus het kwam erop neer dat er aardig wat zelfstudie voor nodig was om de toetsen goed te maken. Op het moment van schrijven heb ik nog twee toetsen te gaan. Tot nu toe gingen de toetsen die ik gehad heb erg goed. ik heb zelfs al een cijfer terug voor wiskunde: een 9,5! Hier ben ik natuurlijk erg blij mee. Het is nog even afwachten hoe het gaat met de rest van de cijfers.

De Tourette speelt bij mij altijd wel op tijdens een toetsweek. Ik merk dat ik door het leren van de toetsstof slecht slaap. Met slecht slapen komen meer tics, meer tics betekent slechter slapen en zo gaat het cirkeltje door. Gelukkig hebben we na deze toetsweek een zogenoemde ‘bufferweek’. In deze week hoef je, als je alles goed hebt gedaan, vrijwel niets meer te doen. Ik noem het ook wel eens mijn ‘bijkom week’.

Wat ook erg jammer was, is dat in het weekend van 24/25 oktober mijn boogschietwedstrijden afgelast waren wegens corona. Deze wedstrijden zijn toch een soort ontspanning voor mij en de data kwamen zo mooi uit vóór de toetsweek. Erg jammer natuurlijk, maar wel begrijpelijk dat het afgelast werd.

Deze blog  is iets korter dan jullie gewend zijn, omdat ik weer verder moet leren voor de laatste twee toetsen!

Over Janine (1994):
Janine woont in Drachten met haar twee katten Donna en Ollie. Op haar zevende is bij haar Tourette en ADHD vastgesteld. De ADHD is veranderde inmiddels meer naar ADD. Momenteel studeert ze voor chemisch fysisch analist. Haar grootste hobby is ook direct haar sport: boogschieten. Het moment dat de pijl op de gespannen boog ligt, vallen alle spanningen en tics van haar af. Naast boogschieten twirlt ze ook nog bij een showband en houdt ze van tekenen, vindt ze het fijn om puzzels te maken van Jan van Haasteren en kijkt ze graag naar Netflix.