Janine: Toneelweek afgelast

Eén van mijn grote hobby’s is toneelspelen. Elk jaar is in Drachten het zogenoemde Sinterklaassprookje. Dit is een toneelstuk voor kinderen van groep 5/6/7/8 in de week voor 5 december. We treden vier keer op voor basisscholen die dan met hele klassen naar het theater komen, en nog een keer voor volwassenen. We beginnen met repeteren direct na de zomervakantie en dit is een intensieve repetitieperiode van twee tot drie keer per week repeteren. Dit jaar zouden we ‘Ronja de Roversdochter’ spelen. Op het moment van schrijven zouden we de generale repetitie hebben. Helaas heeft 90% van de scholen hun aanmelding gecanceld wegens de onzekerheid van corona.

Teleurgesteld

Ik merk aan mijzelf dat ik extreem teleurgesteld ben. Sinds het begin van de coronapandemie heb ik mijzelf alles ontnomen. Ik ben de eerste anderhalf jaar nergens naartoe geweest en heb mij al twee jaar lang aan alle opgelegde maatregelen gehouden. Dat nu uitgerekend ook dit mij wordt afgenomen, maakt mij ook boos. Ik vind het moeilijk om hiermee om te gaan en moet mijn best doen om niet in een dal te vallen.

Ontladen

Aangezien ik al vrij had gevraagd van stage heb ik besloten om deze week vrij te nemen. Nu op de dinsdagavond ben ik volledig in de rust gekomen en ben ik super moe. Mijn tics nemen even flink toe, ik ben labiel en mijn hoofd staat geen seconde stil. Maar ik weet ook dat dit even nodig is om er weer bovenop te komen. Mijn lichaam moet ontladen om er weer sterker uit te komen.

Trots

Ik vraag mij altijd af wat ik kan leren van een situatie als deze en ik heb het de afgelopen jaren erg leren waarderen om mijzelf vaker te reflecteren. In deze situatie heb ik wel iets geleerd. Neem jezelf niet teveel af, ongeacht wat de situatie is. Toen we begonnen met de repetities wisten we dat de kans bestond dat het niet door zou gaan. Toch zijn we vol goede moed gaan repeteren, we hebben een stuk neergezet dat klaar was om uitgevoerd te worden voor publiek. En dat lieve mensen, is iets waar ik trots op ben.

Over Janine (1994):
Janine woont in Drachten met haar twee katten Donna en Ollie. Op haar zevende is bij haar Tourette en ADHD vastgesteld. De ADHD is veranderde inmiddels meer naar ADD. Momenteel studeert ze voor chemisch fysisch analist. Haar grootste hobby is ook direct haar sport: boogschieten. Het moment dat de pijl op de gespannen boog ligt, vallen alle spanningen en tics van haar af. Naast boogschieten twirlt ze ook nog bij een showband en houdt ze van tekenen, vindt ze het fijn om puzzels te maken van Jan van Haasteren en kijkt ze graag naar Netflix.