Janine: Zo vlak voor het einde van het schooljaar

Zo, we zitten alweer aan het einde van het schooljaar. Begin van dit schooljaar begon ik mijn nieuwe avontuur op het HBO en nu is schooljaar één alweer voorbij. Hoe spannend ik alles in het begin vond, zo gewoon is het nu. Na een aantal heuveltjes en botsingen met het HBO-systeem ben ik nu wel ongeveer gesetteld. Mijn resultaten zijn erg goed en ik heb op twee schamele puntjes na, mijn propedeuse net niet gehaald. Echter, heb ik geleerd dit schooljaar om te kijken naar wat er allemaal wel goed is gegaan. Ik heb gewoon 58 studiepunten gehaald van de 60 maximaal behaalbare punten! Ik sta gemiddeld een 7 op alle vakken en de lesstof gaat me goed af. Ik had dit nooit verwacht van mezelf en probeer dan ook erg trots te zijn, al is dit nog wel eens moeilijk omdat ik gigantisch perfectionistisch ben.

Nieuwe hobby

Verder heb ik dit jaar een nieuwe hobby opgepakt, namelijk duiken! Ik volg een opleiding via de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en geniet intens van de momenten die ik onder water doorbreng. Van de rust zodra ik ‘koppie onder’ ga, tot het variabele leven in het Nederlandse water. Nog een aantal praktijklessen buiten en dan mag ik mijn eerste brevet in ontvangst nemen. Ook dit heb ik maar weer bereikt dit schooljaar. Tot slot ben ik natuurlijk enorm toe aan zomervakantie: ik denk dat elke Touretter dat wel herkent. Snel overprikkeld, ontzettend moe en meer tics horen nu eenmaal bij de laatste weken voor de vakantie. Iets vaker rust nemen en goed om mezelf denken, hoort bij deze periode.

Hebben jullie ook last van de periode voor de vakantie? Laat het dan even weten in de reacties onder het bericht op Facebook.

Over Janine (1994):
Janine woont in Drachten met haar twee katten Donna en Ollie. Op haar zevende is bij haar Tourette en ADHD vastgesteld. De ADHD is veranderde inmiddels meer naar ADD. Momenteel studeert ze voor chemisch fysisch analist. Haar grootste hobby is ook direct haar sport: boogschieten. Het moment dat de pijl op de gespannen boog ligt, vallen alle spanningen en tics van haar af. Naast boogschieten twirlt ze ook nog bij een showband en houdt ze van tekenen, vindt ze het fijn om puzzels te maken van Jan van Haasteren en kijkt ze graag naar Netflix.