Kenji & Nancy: Pubers

Nancy en Kenji

Het zijn roerige tijden. Nu is dat eigenlijk bij ons in huize Weltevree eigenlijk altijd wel een beetje, maar toch.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik dacht: ooooh jee, ik moet al weer iets schrijven voor het blog en ik weet totaal niet wat. De ene na de ander is ziek hier in huis. En is de laatste weer beter, begint de eerste weer van voren af aan. Ik ben inmiddels gestart met ander, passend werk nadat ik bijna anderhalf jaar thuis ben geweest vanwege een ongeval met mijn been. Dit was wennen voor de kids. Kenji vindt het niet gezellig om ‘s middags thuis te komen als ik er nog niet ben. Dat is natuurlijk ook niet gezellig. Maar er zal toch brood op de plank moeten komen. Hij mist het om meteen zijn ei kwijt te kunnen. Anderzijds… áls ik thuis ben, pakt hij iets te drinken en iets lekkers en vertrekt met zijn iPad naar boven.

Wanneer doe je het goed? Met deze vraag worstelt Kenji zelf ook vaak. De puberteit doet zijn intrede in volle overgave. Het gaat gepaard met (weer) boze buien, onredelijkheid, onzekerheid, toename in tics etc. Nu zijn we in de loop der jaren natuurlijk wel wat gewend, maar toch is het af en toe lastig. Soms… is de Tourette natuurlijk ook wel een handig excuus. Bijvoorbeeld om je zus uit te schelden en dan te zeggen dat het een tic is en niet zo bedoeld is! Pubers…. wat zijn ze toch leuk hè?!

Natuurlijk is niet alles alleen maar kommer en kwel. Kenji geniet er van om optochten mee te lopen met de carnavalsgroep van zijn vader. Ja, hier in het zuiden is carnaval inmiddels al weer voorbij, maar tot en met Pasen wordt er net over de grens in België nog elke zondag een optocht meegepakt. Hij leert goed, neemt het spel Brawl Stars erg serieus (en is daar dan ook best heel goed in). Kenji houdt van de nieuwste verzamelgadgets en daarom brachten wij een aantal bezoekjes aan de McDonalds voor de Happy Meal-poppetjes voor volwassenen. Ook hier gaat hij helemaal in op, zoekt op voor hoeveel ze al online staan etc.

Af en toe op de rem trappen is hierbij wel nodig, Kenji heeft dan niks anders meer in zijn hoofd en geeft dan ook niet zo snel op. Want stel: je zou tóch die ene speciale gouden te pakken krijgen…