Richard: Hij komt er weer aan

Nadat de coronacrisis in 2020 en 2021 een streep zette door alle fysieke activiteiten, komt ie er eindelijk weer aan: de Landelijke Contactdag.

Bijeenkomsten

In 2020 en 2021 moest de Landelijke Contactdag noodgedwongen online plaatsvinden. De organisatie is onlangs weer bijeengekomen om ideeën op te doen en te bespreken. Het doel: een fysieke Landelijke Contactdag in 2022.

Voor jong en oud

Omdat het kort dag is, zijn de eerste ideeën inmiddels bedacht, op tafel gelegd en besproken. De komende maanden zullen deze ideeën verder vorm krijgen. Om deze ideeën verder uit te werken, zal het organisatiecomité de komende periode nog veel bijeenkomsten moeten inplannen. Hierbij moet bovendien rekening worden gehouden met een programma voor zowel jong als oud. Voor de kinderen en tieners is er een apart programma. Zij staan hierbij veelal onder begeleiding van ervaringsdeskundigen.

Najaar

Het organisatiecomité, bestaande uit Arwin, Deirdre, Eddy, Niels en Richard, heeft haar pijlen gericht op een fysieke Landelijke Contactdag in het najaar van 2022. Een exacte datum is op dit moment nog niet bekend. Houd dus onze website en socials in de gaten.

Vrijwilligers

Als organisatiecomité hebben we op dit moment voldoende actieve vrijwilligers. Maar voor de Landelijke Contactdag zelf kunnen we altijd nog ‘helpende handjes’ gebruiken, met name als begeleiding bij het kinder- en tienerprogramma. Waar het kinder- en tienerprogramma plaatsvindt en hoe wij dit vormgeven, is op dit moment uiteraard nog niet bekend.

Paradepaardje

Lijkt het je leuk om te helpen op de Landelijke Contactdag, stuur dan een e-mail naar LCD@tourette.nl. Geef hierin aan, naast je naam en contactgegevens, hoe je wilt/kunt helpen om de Landelijke Contactdag wederom tot een groot succes te maken. Eerdere fysieke contactdagen trokken elke keer meer dan 200 volwassenen en 100 kinderen/tieners. Dit grootse evenement is elk jaar weer hét paradepaardje van Stichting Gilles de la Tourette.

Waardevol

Als één ding de voorbije jaren duidelijk is geworden, is dat bezoekers van de Landelijke Contactdag na afloop veelal aangaven het een erg waardevolle dag te hebben gevonden vanwege de (h)erkenning die men ervaarde.

Zien we jou ook op de Landelijke Contactdag?

Over Richard (1972):
Deze geboren en getogen Utrechter heeft Tourette sinds zijn zesde en studeerde in 1996 af op het HBO met de studie Technische Bedrijfskunde, waar hij qua werk helaas niets mee heeft gedaan. Richard werkt inmiddels alweer sinds 1998 bij een Utrechtse verzekeraar en is sinds 2014 vrijwilliger bij Stichting Gilles de la Tourette, waar hij zich kan uitleven met het schrijven van artikelen en het maken van foto’s voor onder andere het Tourette Magazine.