Yente: “Grote rol in mijn leven”

Hey lezer! Wat leuk dat je deze eerste blog van mij hebt aangeklikt! Om maar meteen met de deur in huis te vallen…. Er is namelijk nóg iemand, die een grote rol in mijn leven en dus in mijn blogs speelt. Dat is mijn hulphond Nebu. Nebu helpt mij bij onder andere mijn Tourette. Hij is een Miniature American Shepherd van twee jaar oud. Sinds een jaar volgen wij een teamtraining bij Stichting Dutch Assistance Dogs. Nebu betekent alles voor mij. Maar daar ga ik nu niet teveel op in. Dat moet je zelf maar ervaren in het Tourette Magazine van december!

Hulpheld

Ik kan uren praten over mijn kleine hulpheld. Alleen hebben jullie dan nog steeds geen idee wie dit nu achter haar laptop zit te typen. Nou, dat ben ik, Yente (Ligtenberg), 18 jaar oud (zéér binnenkort 19) met een giga passie voor alles wat op pootjes leeft. Thuis, in de mooie Achterhoek, hebben wij ook veel beestjes. Waaronder mijn twee honden Lars en inderdaad Nebu. Maar ook zes volwassen plus vier jonge konijnen. Oh ja, en flappentak Flappie!

Klussen

Ik woon met mijn ouders, broer (in de weekenden) en mijn oma aan de andere kant van de muur. De boerderij, waarin wij op dit moment aan het klussen zijn, bestaat binnenkort uit twee delen. Boven heb ik een eigen plekje. Hier kan ik mij terugtrekken als het mij teveel wordt. Eigenlijk zelfs een klein appartementje.

Ervaringsverhalen

Ik ga natuurlijk niet voor niets blogs schrijven. Dit is omdat ikzelf ervaringsverhalen erg gemist heb. Iemand die ongeveer hetzelfde ervaart als jijzelf. Het is, nog steeds, namelijk een enorme zoektocht voor ons. Zeker omdat Tourette bijna nooit alleen komt en ik nog wel eens de neiging heb, om net ietsjes anders te ‘zijn’ dan volgens het boekje. Dat is soms best eenzaam. Maar gelukkig is daar Nebu (hey, daar heb je hem weer). Door hem voel ik mij weer een beetje minder eenzaam. Aangezien Nebu in grote rol in mijn leven speelt, zullen merendeels van mijn blogs ook met hulphonden te maken hebben. Want wat kunnen ze veel voor iemand (met Tourette) betekenen. Maar buiten dat vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Dat doe ik bijvoorbeeld al middels gedichten of liedjes. Dus ik zie hier zeker een leuke uitdaging in.

Hopelijk heb je wat aan de blogs die ik ga schrijven. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in! Tot snel!

Yente Ligtenberg (2003):
Het beste maatje van Yente is Nebu, die op een hele speciale manier aan haar zijde staat. Nebu is namelijk in opleiding als hulphond voor Yente. In haar blogs schrijft ze uiteraard ervaringsverhalen, maar ook over het hebben van een hulphond voor haar Tourette, omdat ze denkt dat zo’n bijzonder maatje voor veel meer mensen met Tourette, enorm waardevol kan zijn.